Conducătorii echipei de baschet masculin au perfectat un nou transfer. Este vorba despre baschetbalistul sârb Pedja Stamenkovic, cel care a fost adus în principal pentru a suplini absenţele celor trei internaţionali de la pregătirea noului sezon.

 

Baschetbalistul de 29 de ani şi 1,90 metri înălţime nu este la prima experienţă în România, el fiind în trecut (sezonul 2014-2015) componentul echipei BCM U Piteşti. Cu el, conducerea CSM Oradea a semnat un contract „deschis” ceea ce înseamnă că în eventualitatea în care acesta va avea o ofertă mai bună după terminarea preliminariilor FIBA Europe Cup va putea pleca fără nicio problemă. Legitimarea acestuia a fost imperios necesară în condiţiile în care Andrei Mandache, Bogdan Nicolescu şi Sebastian Ionescu vor absenta aproape toată perioada precompetiţională (primii doi vor participa cu naţionala de seniori la Eurobasket 2017, iar ultimul va juca cu selecţionata ţării la Universiadă).

A jucat la trei echipe în ultimul sezon

În ultimul sezon competiţional, Stamenkovic a evoluat în trei campionate: Slovacia, Polonia şi Liga a II-a din Franţa. A început sezonul alături de Trefl Sopot, în Polonia. Aici a jucat 13 partide și a avut medii statistice de 2.8 puncte, 1.7 pase decisive, 1.5 recuperări și 0.7 intercepții pentru 1.7 la eficiență în 16.6 minute pe meci. Alături de Handlova a jucat 16 meciuri în campionatul slovac și a avut medii statistice de 11.1 puncte, 5.1 recuperări, 5.3 pase decisive, 1.4 intercepții și 0.7 capace pentru 18.2 la eficiență în 30.1 minute pe partidă. În finalul stagiunii a bifat patru prezențe pentru Aix Maurienne, în cel de-al 2-lea eșalon din Hexagon. Aici a contabilizat 5.0 puncte, 4.3 pase decisive și 1.3 recuperări pentru 6.8 la eficiență în 19.5 minute pe partidă. De-a lungul carierei, Stamenkovic a mai jucat în Bulgaria și Serbia. Este vorba despre Borac Cacak, FMP, Steaua Roșie Belgrad (toate din Serbia) și Cherno More Varna (Bulgaria).

Potrivit regulamentului FIBA Europe Cup, fiecare echipă, indiferent de țara de proveniență, este obligată să înscrie cel puțin cinci jucători autohtoni pe o foaie de arbitraj ce include 12 nume. Cu alte cuvinte, este posibilă folosirea a șapte jucători străini în următoarea stagiune continentală.