„Minerii” au scăpat ușor

Stadion: Biharea

Spectatori: 107

Marcatori: George Deliman 2, Paul Varga 51, Gabriel Cabău 53 / Raul Teședan 41

Cartonașe galbene: Rădac, Sabău / Bocra, Schipko

Biharea: Terme – Bilan, A. Varga, Rădac, Hulber, P. Varga, Cabău, Deliman (83 Micula), A. Sabău (71 Mihuța), Botan, R. Popa (53 Tăutu). Manager sportiv: Ioan „Ness” Porge.

Minerul: Schipko – Teședan, Nagy, Berce (61 Baicu), Bit, Orosz (53 Goia), Dalai (66 Sipoș), Grăjdeanu, Hendre (53 Covaci) , Miron, Bocra. Antrenori: Constantin Scholler și Ciprian Șandor.

Arbitri: Alex Perțe, la centru – Balasz Oszaczky și George Derban, asistenți.

Observator AJF: Ioan Pirtea.

Reveniți după o absență destul de lungă din peisajul fotbalului bihorean, „minerii” din Voivozi au scăpat ușor lângă „Apa Boiului” deoarece victoria gazdelor putea fi una mai concludentă.

Și, totuși, în ciuda înfrângerii, oaspeții au lăsat, pe alocuri, o bună impresie dacă ținem cont că în echipa prezentă la Vașcău s-au regăsit foarte mulți jucători tineri, ceea ce constituie un aspect demn de remarcat. Hotărâți să câștige această partidă, „cohanii” au apăsat pe accelerație imediat după fluierul de start iar talentatul George Deliman (2), alintat de colegi „Di Marco”, a profitat de eroarea din defensiva adversă înscriind, 1-0, cu un șut la colțul lung. Presiunea gadelor a fost una constantă însă prima ocazie a fost ratată de Botan (23), pentru ca oaspeții să răspundă prin Bit (25), șutul lui fiind respins de Terme. Cea mai mare ocazie a meciului a fost risipită de rapidul Botan (33) care a șutat, din postură de unu la unu, în portarul advers. Oaspeții au restabilit egalitatea, 1-1, prin Raul Teședan (41) cu un șut înșelător, care i-a jucat feste portarului Terme. Partea a doua a debutat mai mult decât fericit pentru gazde care s-au desprins, 2-1,  prin golul reușit de Paul Varga (51) în urma unei lovituri libere magistral executată, pentru ca la următoarea fază Gabriel Cabău (53) să stabilească scorul final al partdei, 3-1. Au urmat o serie de ratări succesive ale gadelor, în prim plan fiind Cabău (59), Botan (79), pentru ca bara transversală să fie aliata oaspeților la un lob reușit de omniprezentul P. Varga (85), dar la aceiași fază Cabău (85) nu a prins cadrul porții. Victoria gazdelor a fost, așadar, una fără dubii în fața unui adversar care, cu siguranță, va face o figură onorabilă în această ediție de campionat, unul de (re)acomodare cu fotbalul județean. Dacă oaspeții au „prins lozul” (cel mare) prin această înscriere în campionat, în schimb, în tribunele stadionului din Vașcău câțiva „cârcotași” au început să vorbească, destul de tare, că pentru „cohani” va începe declinul acestei formații, argumentând că viitoarea administrație ce va fi instalată luna viitoare nu va mai aloca fonduri pentru echipă. Trebuie specificat aspectul că pentru acest tur de campionat echipa Biharea Vașcău dispune de banii necesari, aceștia fiind alocați de primarul Florin Porge, care a primit și girul consilierilor locali. Chiar dacă aceste zvonuri au început să „circule” printre suporteri, sunt destui cei care cred că viitorul primar ales va continua să aducă o minimă bucurie acestor împătimiți iubitori ai „sportului rege” menținând echipa în campionat. De urmărit, totuși.