Turneul Ligii Campionilor la minifotbal s-a încheiat sâmbătă seara la Arena Antonio Alexe cu echipa muntenegreană Sportski Hrama în postura de laureată. Campioana ediției trecute, AEK Oradea a încheiat competiția pe locul 4, după ce a pierdut dramatic meciul pentru intrarea în finală la loviturile de departajare.

 

Atât de aproape de finală...

Până în semifinale, echipa manageriată de Spiros Baltsavias a avut un parcurs perfect, 6-1 cu  Notthingam Forest Livorno, 8-1 cu FC Even Yehuda, 6-0 cu DXC Technology, în grupa A, 2-1 cu Ostravsky Zabreh în optimi, 1-0 cu Birbasha în sferturi. În penultima fază, AEK a dat peste Ajax Dulcisimo Galați, echipă cu Alexandru Bourceanu și Sorin Frunză în compență, pe care au condus-o cu 1-0 și 2-1, dar s-a văzut egalată spre final. Orădenii au avut calificarea în picior și la loviturile de departajare, după ce Egri a parat șutul lui Frunză. Însă, Sabin Dîrstaru, care marcase în timpul regulamentar, a executat slab lovitura care se putea dovedi decisivă și dramatismul a continuat. Bourceanu a fost mai stăpân pe sine și transformat următoarea lovitură, mutând presiunea pe orădeni. Și internaționalul Andrei Ferik a clacat, șutând pe lângă poartă, declanșând un val de tristețe și dezamăgire în rândul gazdelor și o bucurie de nedescris pentru gălățeni.

Singura din top 4 Europa

Meciul pentru locurile 3-4 n-a mai contat pentru AEK, care a resimțit din plin șocul ratării finalei. Lipsiți de concentrare și de motivație, orădenii au cedat cu 1-5 în fața azerilor de la Zira Baku, o diferență exagerată față de realitatea din teren chiar și în condițiile date. Condusă din start cu 2-0, echipa gazdă a redus diferența în finalul primei reprize, pe care azerii au refăcut-o la mijlocul celei de-a doua. Spre final, AEK a jucat cu jucător de câmp în loc de portar, dar tactica nu a dat rezultate, adversarii majorându-și avantajul. AEK nu și-a atins obiectivul, dar rămâne singura echipă din Europa care în ultimele trei ediții s-a menținut în top 4, anul trecut câștigând titlul european la Herceg Novi, iar în 2021 fiind finalistă la Rimini, unde a cedat tot la penalty-uri...

Lotul AEK Oradea: Răzvan Egri, Călin Fildan – portari: Mircea Popa, Marius Balogh, Andrei Ferik, Cristian Andor, Bogdan Mintaș, Andrei Nemițanu, Sabin Dîrstaru. Radu Burciu,Toma Vincene, Andrei Șumălan și Răzvan Fărcuța, Marius Ionescu, Sergiu Matei-Țurcanu și Ionuț Furtună – jucători de câmp.

Rezultate din faza eliominatorie:

Optimi de finală

AEK ORADEA – Ostravsky Zabreh (Cehia) 2-1

Hrama (MNE) – SZCPDSE (HUN) 5-1

Birbasha (AZE) – FC Andezit (UKR) 2-1

Novi Sad (SRB) – Magufana Atena (GRE) 3-5

DXC Technology (BGR) – Extratereștrii Bistrița 0-10

PFF Szanto (HUN) – Zire (AZE) 0-4

BKMK Brno – Ajax Dulcisimo Galați 1-4

Terra Trak (BGR) – ABC Soccer (ENG) 1-2

SFERTURI DE FINALĂ

AEK ORADEA -  Birbasha (AZE) 1-0

Hrama (MNE) – Magufana Atena (GRE) 2-1

Extratereștrii Bistrița - Ajax Dulcisimo Galați 2-4 (1-1), după penalty-uri

Zire (AZE) - ABC Soccer (ENG) 5-0

SEMIFINALE

AEK ORADEA – Ajax Dulcisimo Galați 4-5 (2-2), după penalty-uri

Sportski Hrama (Muntenegru) – Zire (Azerbaidjan) 3-1.

FINALA

Hrama (MNE) - Ajax Dulcisimo Galați 4-1.

La competiție au luat parte 26 de echipe din 19 țări, meciurile fiind gazduite de Arena Antonio Alexe și Baza Tineretului.