Chiar dacă pauza competițională este una foarte prelungită, cauzată de pandemia Covid-19, oficialii AJF Bihor au fost mai mereu în „priză”, iar în ultima perioadă și-au propus inventarierea bazelor sportive din județ, precum și reomolgarea acestora, totodată având întâlniri cu reprezentanții echipelor participante în competițiile pe care le organizează.

După ce la finalul anului trecut au fost demarate astfel de întâlniri în Depresiunea Beiușului, cu reprezentanți ai echipelor CS Bihorul Beiuș, Gloria Beiuș, Gloria Căbești și Vida Pomezeu, la începutul acestui an oficialii AJF Bihor au avut întâlniri cu cei care conduc destinele echipelor Voința Ciumeghiu, Victoria Avram Iancu, Victoria Tulca, Inter Crișul Batăr, AS Unirea Embrak Livada și Izvorul Cociuba Mare. La finalul săptămânii trecute, continuând astfel de întâlniri de lucru, președintele AJF Bihor, Radu Bitea împreună cu secretarul general Petru Boroș și directorul de competiții Gheorghe Rusu au făcut o vizită la poalele Munților Apuseni, primul popas fiind făcut într-un oraș, Ștei, încărcat de o mare tradiție fotbalistică unde au avut o întâlnire cu viceprimarul orașului Ștei, ec. Marius Cioară și directorul sportiv al echipei CSO Ștei, Crăciun Pele, care s-au dovedit a fi niște gazde deosebit de ospitaliere.

Sandu Boc, pe meleagurile natale

Oficialii „ajefiști” au avut parte, de la plecarea din Oradea și retur, de un adevărat „ghid” din toate punctele de vedere, atât al traseului rulat, cât mai ales din punct de vedere fotbalistic, prin prezența fostului jucător internațional de fotbal vășcăuanul Sandu Boc, o adevărată enciclopedie fotbalistică, dar mai ales un as al volanului, delegația bihoreană fiind pe mâini bune.  Sosirea în orașul natal a lui Sandu Boc, Vașcău, a fost una plină de emoție, fostul vicepreședinte a Ligii Profesioniste de Fotbal având ocazia să prezinte stadionul unde a făcut primii pași în fotbalul „mic”, baza de lansare înspre marea performanță, după propria lui mărturisire. Ca de obicei, ing. ec. Florin Porge, primarul orașului Vașcău – un primar de „cinci stele” cum este cunoscut în Bihor, datorită celor cinci mandate consecutive de când conduce destinele urbei - împreună cu președintele de onoare al echipei Biharea Vașcău, Ioan „Ness” Porge, s-au dovedit a fi niște gazde foarte ospitaliere, iar după inspecția avută la baza sportivă, au urmat, într-un cadru destins, discuții cu privire la fotbalul județean, punctându-se atât împlinirile, cât și neajunsurile. Evident, la un eveniment de acest fel nu putea lipsi fostul antrenor al Bihariei Vașcău, Dorin Boca (cel care deține un record greu de egalat în Bihor, trei promovări în patru ani), acesta având acum calitatea de consilier județean în legislatura 2020-2024.

 Buntești a fost următoarea destinație unde oficialii bihoreni s-au întâlnit cu președintele echipei Zorile Buntești, Marius Popa, care a fost la înălțimea evenimentului, ca întotdeauna de altfel, dovedindu-se la fel de primitor. Atât la Ștei, Vașcău, cât și la Buntești, oficialii echipelor au fost informați despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru reomolgarea propriilor terenuri, fiind cadorisiți, la final, cu mingi oficiale de joc. Oficialii AJF Bihor vor ajunge, într-un timp cât mai scurt, în toate localitățile județului unde există echipe care își desfășoară activitatea într-o competiție organizată de forul județean, pentru a vedea la fața locului condițiile existente, dar mai ales pentru consolidarea legăturilor cu membrii afiliați în vederea îmbunătățirii înfrastructurii sportive.