Amicale cu CS Oşorhei - Speranţe la Crişul Aleşd
După un tur de campionat în care n-au convins, iar rezultatele au fost sub potențialul jucătorilor, majoritatea tineri, echipa s-a reunit și și-a început pregătirile în 22 ianuarie.
Sub comanda lui Ciprian Fogarași și a prof. Mihai Lele (Viorel Domocoș participă la cursul de antrenori la București), au început pregătirea fizică, alternând cu lecții de instruire tehnico – tactică. Primele meciuri de pregătire le-a susținut în zilele de 10, respectiv 17 februarie în compania echipei CS Oșorhei. Jocurile s-au desfășurat la Aleșd, terenul din Oșorhei fiind impracticabil. În ambele meciuri victoria a revenit gazdelor cu 3- 1, respectiv 4-2. Nivelul jocurilor a fost mulțumitor, însă determinarea și adrenalina au generat faulturi, unele depășind spiritul de fair play, omițându-se faptul că sunt doar meciuri de pregătire. În urma jocurilor prestate s-a constatat efortul tinerilor jucători aleșdeni pentru a da un randament cât mai apropiat de potențialul și acumulările obținute și pentru a răspunde cerințelor stabilite de antrenori. În aceste meciuri au fost utilizați toți jucătorii din lot, accentul fiind pus atât pe modul de integrare în echipă, cât și pe exprimarea în joc pe diferite posturi. Mai sunt carențe privind respectarea disciplinei tactice, dar și în relațiile dintre coechipieri și adversari. La unele intrări mai „tari” ale adversarului, adrenalina îi determină să răspundă cu aceeași monedă sau cu injurii. O astfel de atitudine am remarcat-o la jucătorii din Oșorhei, cu experiență și maturitate, care prin comportamentul lor neadecvat i-au timorat pe tinerii jucători din Aleșd. La acest capitol, antrenorii echipelor vor trebui să acorde o atenție deosebită, întrucât prin fotbal trebuie să se facă și educație.
Următoarele meciuri de pregătire pentru echipa Crișul sunt planificate astfel: 21 februarie cu CSO Ștei; 3 martie cu Unirea Livada, la care se vor adăuga și jocuri școală cu echipele din zonă, Aștileu, Țețchea etc. Concluzia trasă după această perioadă de pregătire, acceptată de antrenori, este favorabilă, în parametri și se pliază pe obiectivul propus - scăparea de retrogradare şi crearea unei echipe competitive care să răspundă exigențelor unui fotbal de calitate. În privința lotului de jucători, au apărut noi nume de tineri proveniți de la juniori sau de la echipele din Liga a V-a, din zonă, la care se adaugă revenirea lui Dumiter de la Inter Aștileu.
Lotul Crişului: Țârtea, Bochiș,Balogh, Mândrilă, Dejeu, Șopalcă, Edveș, Toderaș, Gavriluț, Gubici, Pop Sergiu, Șoit, Pascar, Gherman, Țurcaș, Madar, Dordea, Dumiter, Bot, Gărdan, Mărghitaș, Fogarași. Din 22 de jucători, jumătate sunt juniori, proveniți din pepiniera proprie. În același timp, remarcăm faptul că în lot nu există jucători din „import”, veterani sau flotanți ale căror interese erau doar banii. Această idee, care se materializează, este implementată și urmărită de către Ciprian Fogarași, președintele Crișului, o idee ce cu siguranță își va dovedi valoarea și trăinicia, arătându-și roadele în viitorul apropiat.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.