Stadion: Poieni de Jos

Spectatori: 127

Marcatori: Daniel Tirla 5, 16, 73, Iosif Ciuciu 53, George Țirban 76, Sebastian Bălan 89 / Filip Gal 15

Zorile: Dan (85 R. Indrei) – A. Ciuciu (46 Țirban), Szatmari, C. Degău, Boros, Miklo, Pirtea (11 G. Popa), Dagău, R. Popa ( 67 Bălan), I. Ciuciu, D. Tirla.

Antrenori: Remus Indrei și Ioan Horge.

Unirea: Toma – Duma, Dumea (46 Foncea), Chirilă (73 Hortea), Dume (46 Ciobanu), Buda, L. Tirla, Purza (52 Topai), Vicentino, Cergheș, Gal (78 Jurj).

Delegat: Remus Moțiu.

Arbitri: Adrian Pop, la centru – Sergiu Mitra și Alexandru Cărășel, asistenți.

Observator AJF: Aurel Ghenț.

Asistența medicală: Anca Redac.

După ce au trecut de vecina, și rivala, CSO Ștei, iată, bunteștenii își continuă aventura în competița KO, reușind, în etapa optimilor, din Cupa României, faza județenă, să învingă detașat o echipă a „roșienilor” în care s-au regăsit foarte mulți jucători la vârsta junioratului.

Într-adevăr, din „primii 11” trimiși pe teren la oaspeți, la primul fluier al centralului Adrian Pop, nu mai puțin de șapte jucători sunt născuți între anii 2007-2009, în timp ce rezervele care au intrat pe parcursul meciului sunt născuți între anii 2008-2010, fapt pentru care putem afirma, fără teama de agreși, că în acest meci echipa Unirea Roșia a prezentat o garnitură compusă din copii. Spre lauda lor, aceștia au încercat, și pe alocuri au reușit, să țină piept adversarului, unul mult mai experimentat, însă au trebuit să se recunoască învinși la finalul unui meci în care publicul spectator i-a aplaudat la scenă deschisă. Chiar învinși fiind, oaspeții pot avea satisfacția celui mai frumos gol al meciului, înscris de Filip Gal, născut în anul 2009, cu un „trasor” la vinclu, de la aproximativ 20 de metri, dar și a unui „dispecer” care a ieșit în relief printr-o viziune extraordinară a jocului, „decarul” Ionuț Cergheș, născut în anul 2007, care se anunță o mare speranță a fotbalului bihorean. Meciul, unul la discreția gazdelor, totuși, a debutat cu un gol, 1-0, înscris foarte rapid de talentatul Daniel Tirla (5), iar după ce I. Ciuciu (13) a trimis o „ghiulea” la încheietura barelor, am asistat la cel mai frumos gol al meciului reușit de Filip Gal (15). Egalitatea a durat doar 60 de secunde deoarece Daniel Tirla (16), a reușit dubla, aducându-și, din nou, echipa în avantaj, 2-1. Portarul oaspeților, Toma, s-a remarcat la șutul puternic a lui Miklo, după care a urmat o serie de ratări cu D. Tirla (30,33) și I. Ciuciu (35,39) în prim plan. Imediat după reluare, bara laterală a fost aliata oaspeților, „refuzând” golul în urma unei lovituri de cap reușită de Cătălin Degău (47) care a „plutit” peste toți adversarii. Iosif Ciuciu (53) a înscris golul mult dorit, 3-1, pentru ca Daniel Tirla (73) să reușească „tripla”, în urma unei evoluții foarte bune. George Țirban (76) și-a trecut numele pe lista marcatorilor, pentru ca scorul final, 6-1, să fie stabilit de Sebastian Bălan, care a consfințit victoria categorică a bunteștenilor, o echipă cu multă experiență, bine „legată” de ani de zile dar care, încă, nu a făcut „pasul” spre Liga a IV-a, așa cum își doresc înfocații ei suporteri. Dar, poate, cine știe, în actuala ediție de campionat, mai ales după debutul cu o victorie categorică în deplasare, 5-1 la Inter Aștileu, cei care hotărăsc soarta echipei vor da „undă verde” spre promovarea într-un eșalon superior.