Vicecampioana României la baschet masculin dispută astăzi, cu începere de la ora 18:00, la Oradea Arena, ultimul joc de verificare înaintea debutului oficial în compania echipei CSU Sibiu, o formație schimbată aproape total în această vară. Intrarea publicului va fi liberă.

Dacă vorbim despre CSM CSU Oradea ca fiind o echipă remaniată semnificativ față de sezonul competițional trecut, situația sibienilor este și mai serioasă din acest punct de vedere câtă vreme echipa din orașul de pe Cibin a păstrat doar doi jucători din lotul avut în sezonul trecut. Este vorba despre românii Mirel Dragoste și Daniel Banciu. Dintre cei sosiți pe parcursul acestei veri, cel mai important nume este Filip Adamovic, un baschetbalist bosniac de aproape 36 de ani care a câștigat titlul național al României în două rânduri și a făcut performanță la echipe precum Asesoft Ploiești, U-BT Cluj-Napoca sau BC Mureș. Sibienii au disputat 4 partide de verificare până la acest moment, iar galben-albaștrii, care alcătuiesc una dintre cele mai iubite echipe de baschet din țară, au un bilanț negativ pierzând trei meciuri și obținând un singur succes. Oaspeții orădenilor din meciul de astăzi nu vor participa în competițiile europene astfel că focusul lor va fi exclusiv pe întrecerile organizate de către Federația Română de Baschet.

 

Turneul din Antalya, peste doar 6 zile

În ceea ce privește bilanțul orădenilor din meciurile amicale, aceștia se află la polul opus față de sibieni câtă vreme au câștigat duelurile cu Szolnoki Olajbanyasz, DEAC Debrecen și Slask Wroclaw, și au pierdut doar unul, cel cu U-BT Cluj, din finala Memorialului Antonio Alexe. Echipa antrenată de către Cristian Achim nu a arătat bine în duelul cu campioana României astfel că este necesară o intensificare a pregătirilor dacă roș-albaștrii își doresc să aibă șanse reale de calificare în grupele Ligii Campionilor la turneul preliminar din Antalya care va debuta peste doar 6 zile. În această perioadă antrenamentele roș-albaștrilor se desfășoară în formulă completă cu toate că au existat mici probleme medicale la unii jucători.