CSM CSU Oradea are doi jucători în lotul naţional de seniori al României care va începe faza a 3-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Giordan Watson şi Bobe Nicolescu se regăsesc în efectivul deplasat în Cipru, pentru primul joc din preliminarii.

Lotul de jucători este identic cu cel care a participat la turneul de pregătire din Italia. Iniţial a fost convocat şi Chris Watson, doar că formalităţile legate de naturalizarea baschetbalistului american de la CSM CSU Oradea nu au fost finalizate, astfel că acesta s-a întors acasă peste Ocean.

Staff-ul tehnic format din Tudor Costescu (antrenor principal), Nenad Markovic (antrenor secund), Liviu Dumitru (antrenor – pregatire fizica), Adrian Resteman (kinetoterapeut), Csaba Mott (maseur), Marius Toma (team manager) și Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB) are la dispoziţie în Cipru următorul lot de jucători:

Fundași – Giordan Watson, Lucas Tohătan, Radu Virnă, Mirel Dragoste, Tudor Gheorghe

Extreme – Radu Paliciuc, Bogdan Nicolescu

Pivoți – Iulian Orbeanu, Bogdan Popa, Alexandru Olah, Emanuel Căţe, Bogdan Ţibârnă

Programul României în preliminarii:

7 august 2019 – Cipru - România (ora 19:00, in direct pe canalul de youtube al FIBA)

10 august 2019 – România - Slovacia (Ploiesti, ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)

17 august 2019 – România - Cipru (Ploiesti, ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)

21 august 2019 – Slovacia - RomâniaA (Bratislava, ora 19:00, in direct pe canalul de youtube al FIBA)

Prima clasată în această grupă va accede în calificările FIBA EuroBasket 2021, fază în care ar da peste Spania, Polonia și Israel.