Orașul Satu Mare a fost locul în care recent s-au desfășurat Campionatele Naționale de seniori la spadă. Bianca Benea și echipa CSM Oradea au reușit să devină vicecampioane ale României.

Din echipa CSM Oradea, alături de Bianca Benea, au mai făcut parte sportivele Alexandra Drăgan, Maria Cîmpan și Petra Jurău. După un parcurs care nu s-a oprit decât în finală, echipa bihoreană a reușit să cucerească medalia de argint, aceasta fiind învinsă în ultimul act de către prima echipă a clubului sportiv Steaua București. Echipa din Capitală s-a impus cu scorul general de 45-30. Până la această fază a competiției, orădencele au depășit pe rând următoarele echipe: Farul Constanța, cu scorul de 45-38, în sferturile de finală, și Universitatea Craiova, cu scorul de 45-34, în semifinale. La startul acestei întreceri au fost prezente 10 echipe.

„Au demonstrat și la nivel de seniori”

În concursul individual, Bianca Benea, una dintre cele mai valoroase spadasine ale României, s-a clasat pe locul al doilea, devenind, astfel, vicecampioana țării. În finala competiției, Bianca a fost învinsă clar de către Alexandra Petrescu, scor 15-6. Pentru a se califica în finală, sportiva legitimată la CSM Oradea, acolo unde este antrenată de către Andrei Timoce, a trecut pe rând de Maria Alina Alexandrescu (LPS Craiova), scor 15-8, Renata Axinte (CS UNEFS București), scor 15-10, în optimi, Talida Enache (CSM Corona Brașov), scor 15-10, în sferturi, și Ana Tomșa (CS Satu Mare), scor 15-7, în semifinale. Clasarea celorlalte sportive legitimate la CSM Oradea în întrecerea de spadă individual: Alexandra Drăgan - locul 15, Petra Jurău - locul 27 și Maria Cîmpan - locul 34. În competiție au luat startul 45 de sportive. „Mă declar foarte mulțumit de rezultatul fetelor care au demonstrat și la nivel de seniori că sunt o echipă unită, puternică și dornică de afirmare. Cele trei fete - Alexandra Drăgan, Cîmpan Maria și Petra Jurău - care i s-au alăturat Biancăi Benea din această primăvară sunt sportive din propria pepinieră orădeană formate la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea”, a declarat Andrei Timoce, antrenorul spadasinelor.