Darius Stegari, pugilist legitimat la CS Basti Box Salonta, a reușit o performanță remarcabilă reușind să se claseze pe treapta a treia a podiumului la Campionatul European de box pentru juniori, categoria 63 kilograme.

Tânărul sportiv legitimat la clubul salontan de box a profitat de ocazia ce i-a fost oferită după convocarea la lotul național în vederea participării la competiția din Bosnia Herțegovina. Această șansă a avenit ca urmarea a evoluției excelente pe care a avut-o la Cupa României acolo unde s-a clasat pe locul întâi la categoria sa de greutate. „În perioada aprilie-iunie am avut pregătire centralizată cu lotul național de juniori la Călărași. Mi s-a părut o pregătire foarte bună la finele căreia mi-am îmbunătățit condiția fizică și am eliminat din greșelile pe care le făceam în plan sportiv. Așa am ajuns la Campionatul European pentru juniori din Bosnia și Herțegovina unde am avut o experiență uluitoare având în vedere că a fost prima mea participare la un Campionat European. Am reușit să urc pe treapta a 3-a a podiumului după ce am boxat cu reprezentantul Italiei câștigând prin RSC și cu reprezentantul Israelului pe care l-am învins prin decizie unanimă. În semifinala cu reprezentantul Iralndei am fost învins după o decizie împărțită și așa am rămas pe treapta a 3-a a podiumului de la Sarajevo . A fost o experiență remarcabilă pentru mine fiind la prima participare alături de lotul României. Am reușit obținerea unei medalii la Campionatul European, acesta fiind și obiectivul propus. În perioada următoare urmează să particip la Campionatul Gimnazial unde îmi doresc să obțin rezultate foarte bune. Tot ce îmi doresc în acest sport este să ajung un boxer remarcabil și sper că în 2028 voi participa la Jocurile Olimpice unde la fel îmi doresc să obțin o medalie cât mai strălucitoare pentru România”, a transmis Darius Stegari, tânărul pugilist al CS Basti Box Salonta.

„A dat dovadă de maturitate, disciplină și profesionalism”

Sportivul Basti Box Salonta a concurat la Sarajevo la o categorie de greutate care a adunat la start 21 de tineri pugiliști. „Darius Stegari este un boxer care prin muncă, la fel ca Roxana Hamza, a obținut ceea ce ne doream și așteptam cu toții, adică obținerea unei medalii de unde să începem cu adevărat o cariera frumoasă în box, acest minunat sport. În cadrul primei participări la Campionatul European de juniori a dat dovadă de maturitate, disciplină și profesionalism la o vârstă fragedă. La doar 15 ani s-a clasat treapta a III-a a podiumului obținând astfel medalia de bronz după semifinala pierdută după o decizie împărțită. Aceasta a fost adevărata finală a campionatului european la categoria 63 kg, semifnala cu reprezentantul Irlandei, Harty Edward, cel care avea să devină campion european al acestei categorii de greutate. Vreau, ca de obicei, să mulțumesc tuturor sponsorilor și autorităților locale pentru susținerea performanței în cadrul clubului nostru”, a transmis Sebastian Silaghi, antrenorul sportivului și totodată conducătorul CS Basti Box Salonta.