Campionatul Mondial de kempo - Cinci medalii cucerite de către sportivii CS Crișul
În perioada 23-27 aprilie, localitatea portugheză Calvad da Rainha a găzduit ediția a XXI-a Campionatului Mondial de Kempo, competiție la care au participat echipe din 74 de țări. Cu acest prilej, sportivii legitimați la Crișul Oradea, care au făcut parte din delegația României, au cucerit cinci medalii.
Invitatul de onoare al evenimentului a fost Benny „The Jet” Urquidez, actor la Hollywood, care a luptat în 67 meciuri profesioniste în stil kempo, shotokan și kickboxing. Nu mai puțin de 63 dintre acestea au fost câștigate, iar în 57 dintre ele a fost învingător prin knockout.
Din delegația României, condusă de către Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, au făcut parte și trei sportivi legitimați la Clubul Sportiv Crișul Oradea (director Pető Dalma Csilla). Aceștia au fost David Sferle, Denisa Andrada Cotuț și Răzvan Daniel Cotuț , ei fiind însoțiți de către Tulkos Romeo, antrenorul lor.
În a doua zi a competiției, David Sferle și-a adjudecat prima medalie de aur, devenind astfel campion mondial la proba de knockdown în cadrul categoriei seniori +95 kg. Pentru acest succes i s-a acordat și centura mondială, iar în a treia zi de concurs, David a cucerit medalia de aur și la proba de semi-kempo, devenind astfel dublu campion mondial.
Tot în a treia zi de concurs au concurat și frații Cotuț care, la proba de semi-kempo, prin Denisa Cotuț, la categoria seniori -60 kg a cucerit medalia de aur, devenind astfel campioană mondială. Răzvan Cotuț a obținut medalia de bronz, urcând pe treapta a treia a podiumului. Pentru sportivii orădeni competiția s-a încheiat în a patra zi de concurs atunci când Denisa Cotuț, la proba de full-kempo, a obținut medalia de bronz.
Clasamentul pe națiuni la proba tradițional (kata cu arme, fără arme, sincron) a fost condus de către Spania, urmată de către Argentina, Chile, Portugalia și, pe locul al V-lea, România.
Clasamentul pe națiuni la luptă U18 a fost condus de către România (341 puncte), urmată apoi de către Portugalia (183 puncte), Spania (122 puncte), Argentina și Ungaria.
Clasamentul pe națiuni la tradițional (seniori) a fost dominat de către Spania (74 puncte), urmat de Statele Unite ale Americii (13 puncte), Argentina (12 puncte), Portugalia (8 puncte) și România (6 puncte).
Clasamentul pe națiuni la seniori, probele de luptă, a fost condus de către România, cu 272 puncte, urmată de Spania, cu 119 puncte, Portugalia, cu 54 puncte, Franța, cu 48 puncte, și Mongolia, cu 44 puncte.
Cel mai așteptat moment a fost cel al anunțului clasamentului general pe națiuni, ierarhie în care România, cu peste 640 puncte, a devenit campioană mondială. Pe locul al II-lea s-a clasat Spania, cu 421 puncte, urmată de Portugalia, cu 268 puncte, Argentina, cu 107 puncte, și Franța, cu 65 puncte.
„A fost o competiție foarte grea, care s-a desfășurat pe 16 suprafețe de luptă, însă am pornit în această bătălie cu șanse reale, încrezători, și cu un obiectiv foarte bine stabilit, acela de a îmbogăți palmaresul României cu medalii cucerite în urma clasării pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Cele cinci medalii obținute se datorează unei munci și perseverențe ale sportivilor Denisa Cotuț, Răzvan Cotuț și David Sferle, pe care îi antrenez de 9, 10, respectiv 16 ani. Am urmărit evoluția lor și am avut trăiri de neuitat, iar pe acest drum fiecare dintre noi a adus sacrificii, nu puține, și, din acest motiv, astăzi, ne putem bucura împreună de aceste rezultate remarcabile. Aș dori să-i mulțumesc pe această cale doamnei Pető Dalma Csilla, directoarea Crișul Oradea, pentru că a crezut în noi atunci când a luat decizia de a înființa această secție, respectiv domnului președinte FRK Amatto Zaharia pentru încredere și șansa de a face parte din delegația României la acest Campionat Mondial”, a transmis Tulkos Romeo, antrenor în cadrul CS Crișul Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.