Aproximativ 1.000 de copii din toată țara se vor afla, în perioada 3-5 martie, la Arena Oradea, cu prilejul Campionatului Național de Dans Sportiv. Peste 50 de arbitri naționali și internaționali vor evalua performanța sportivilor.

Clubul Sportiv Exclusive organizează, în perioada 3-5 martie, la Arena Oradea, cel mai important concurs din cadrul sezonului competițional 2023, și anume Campionatul Național al României.

Intrat în istoria Federației Române de Dans Sportiv ca fiind clubul cu cele mai multe podiumuri obţinute în cadrul unui campionat, Clubul de dans sportiv „Exclusive” are onoarea de a vă invita la această competiție. După o primă ediție foarte reușită a Cupei Exclusive organizată în Oradea în perioada 14-15 mai 2022, Clubul Sportiv Exclusive va organiza, în weekend-ul 3-5 martie, la Arena Oradea, cel mai important concurs din cadrul sezonului competițional 2023 și anume Campionatul Național al României, pe secțiuni, împreună cu cea de-a doua ediție a Cupei Exclusive Oradea.

„Este o onoare pentru noi să organizăm această competiție, deoarece Oradea nu a mai găzduit un Campionat Național de 30 de ani. Acțiunea este una dintre cele mai importante competiții de dans sportiv din România, deoarece, în urma acesteia, se vor stabili perechile care vor reprezenta România în cadrul Campionatelor Mondiale de dans sportiv”, anunță antrenorii, Veszi Oana și Florin Culda.

Potrivit acestora, în cadrul acestei competiții vor participa în jur de 1.000 de copii din toată țara, împreună cu peste 3.000 de susținători ai sportivilor, antrenori și părinți implicați și dedicați. Sportivii vor fi jurizați de peste 50 de arbitri naționali și internaționali care vor evalua performanța lor.

Evenimentul va aduce numeroase beneficii orașului nostru, devenind punctul principal de atracție pentru toți pasionații de dans, sport și cultură, și nu numai. Competiția va putea fi urmărită în mediul online, prin transmisii naționale și locale live TV, livestreaming pe site-ul oficial al Federației Române de Dans Sportiv sau live, în ziua evenimentului, achiziționând bilete de la intrarea în Arena Oradea.

„Pentru toate aceste lucruri, am avut alături parteneri inimoși, implicați în evenimentele comunității orașului nostru. Mulțumim, pe această cale, Primariei Oradea și Federației Române de dans sportiv, alături de toți sponsorii care ne-au oferit sprijin în organizarea acestui eveniment”, mai transmit organizatorii.

„Impactul pe care un astfel de eveniment îl are asupra comunității orădene este unul de mare efect: implicarea sportivilor în viața locală, includerea instituțiilor educative (școli și grădinițe partenere) în eveniment, participarea directă a părinților, a cadrelor didactice, a suporterilor la spectacole, vizibilitate și transparență de efect pentru toți partenerii Clubului Exclusive, implicarea autorităților locale în viața culturală a orașului, efervescență turistică locală (pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, parcări, centre spa etc.)”, menționează Bianca Pușcaș, membru organizator.

Toți iubitorii sportului sunt așteptați la Arena Oradea, pentru a se bucura de frumusețea dansului, a admira și încuraja cele mai bune perechi din țară care vor concura pentru titlul de Campioni Naționali ai României la standard și latino.

Erată

Facem precizarea că ultimul Campionat Național de Dans Sportiv desfășurat la Oradea a avut loc în anul 2009, fiind organizat de Dans Club 80, împreună cu Clubul Stephany. Dintr-o regretabilă eroare de redactare a organizatorilor, s-a menționat anul greșit în comunicatul de presă transmis redacţiei.