Campionatul Naţional de fotbal-tenis a continuat cu etapa a doua, găzduită weekend-ul trecut de oraşele Lupeni şi Vulcan. Decimată de accidentări, echipa Tengo Salonta nu a mai prins podiumul.

CS Tengo Salonta s-a deplasat în Valea Jiului cu un lot restrâns din punct de vedere numeric, din cauza accidentărilor a doi jucători de bază la etapa inaugurală desfăşurată la Târgovişte. Salontanii au fost lipsiţi de aportul lui Marc Bence şi al lui Denis Purja, din motivele mai sus menționate, din lot lipsind şi Illyés Gergö şi Bagosi István, rămaşi acasă din cauza unor probleme personale.

La etapa a doua, Tengo a fost repartizată în Grupa A, alături de campioana en titre, CSM Slatina (club pentru care evoluează patru jucători formaţi de clubul salontan), ASE Bucureşti, Gomboş Târgu Mureş şi formaţia gazdă Comexim Lupeni. Având la dispoziţie doar trei jucători valizi (Lăzău Norbert, Suciu David şi Szijártó Ticián), Tengo nu a putut emite pretenţii la niciuna din cele trei probe (simplu, dublu şi triplu), ratând calificarea în semifinale. Trebuie menţionate totuşi victoriile obţinute în faţa formaţiilor Gomboş și ASE (2-0, atât la simplu, cât și la dublu). „La ce lot am avut la dispoziţie pentru acest turneu nu puteam spera la mai mult. Băieţii şi-au făcut treaba, dar nu puteau emite pretenţii la calificarea în careul de aşi. Mă bucur că nu am suferit alte accidentări care să ne pună în pericol participarea în campionat”, a declarat Vasile Sorean, preşedintele Tengo Salonta.

Etapa din Valea Jiului a demonstrat o echilibrare a valorilor, consemnând şi câteva surprize. La proba de simplu, campioana CSM Slatina, cu cei patru jucători salontani (Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Darius Nagy şi Halász Dániel), a ratat clasarea pe podium după ce a câștigat grupa, dar a pierdut în semifinală (1-2 cu Proactiv Târgoviște) și în finala mică (0-2 cu Comexim Lupeni). Finala a fost câștigată de Proactiv Târgoviște, scor 2-1, în fața echipei UNEFS București. Interesant este faptul că în finale s-au impus echipele care, în grupe, au pierdut în fața adversarilor lor. Finalele de la dublu și de la triplu au oferit un veritabil spectacol, CSM Slatina reușind să se impună la mare luptă, în setul decisiv, în fața formației UNEFS București (2-0 la dublu) și Proactiv Târgoviște (2-1 la triplu, 13-11 în setul decisiv). Înregistrarea meciurilor este disponibilă pe canalul de YouTube a Federației Române de Fotbal Tenis Cluburi și Asociații Județene.

Următoarea etapă va avea loc la finalul lunii aprilie, gazda urmând a fi desemnată de Federația Română de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene.