Localitatea Satu Mare a fost gazda finalei Campionatului Național de judo Ne Waza (lupta la sol), întrecere la care au luat startul și reprezentanții CSM Oradea. Printre peformeri s-au aflat și orădenii Ioan Dzitac și Flavius Lungu, ambii devenind campioni naționali la categoriile de greutate 81 kg și 66 kg.

Sportivii CSM Oradea pregătiți de către antrenorii Emil Morar și Dan Fâșie au avut prestații remarcabile în cadrul Campionatului Național de judo Ne Waza (lupta la sol) reușind să cucerească două titluri de campioni naționali din trei posibile. Performerii delegației orădene au fost Ioan Dzitac și Flauvius Lungu, aceștia cucerind medaliile de aur ale categoriilor 81 kg și 66 kg în cadrul unei întreceri care a adunat la start 81 de sportivi. „Evoluția sportivilor orădeni la aceste Campionate Naționale de Ne Waza a fost peste așteptări, ei reușind să cucerească 2 titluri de campioni (din 3 posibile). Rezultatele au fost cu atât mai importante cu cât Alex George Creț a fost menajat la această competiție din cauza unei ușoare accidentări, echipa tehnică nedorind o eventuală agravare în perspectiva participării sportivului la Jocurile Olimpice de la Paris”, a transmis Emil Morar, conducătorul secției de judo de la CSM Oradea. Nu trebuie trecută cu vederea performanța reușită de către Maxim Țugulea, cel care a terminat pe locul al treilea în cadrul categoriei de greutate 81 kg. În clasamentul general pe cluburi, echipa orădeană s-a clasat pe locul întâi, cu două medalii de aur și una de bronz.

Sub așteptări la Cupa României

Tot la Satu Mare și tot la finele săptămânii trecute s-a desfășurat Cupa României la judo pentru seniori, competiție în care, din păcate, sportivii orădeni nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. „Judoka orădeni au avut o evoluție sub potențial ratând câteva evoluții, asta și pe fondul unei nervozități exagerate cauzate de numeroasele greșeli de arbitraj”, a mai afirmat Emil Morar, unul dintre antrenorii sportivilor. Cu toate acestea, orădenii s-au întors acasă cu două medalii de bronz cucerite de către Robert Boldiș (81 kg) și același Flavius Lungu (66 kg) care performase și în lupta la sol. Cinci sportivi de la CSM Oradea s-au clasat pe locul al 5-lea la propria categorie de greutate. Este vorba despre Miguel Codreanu (66 Kg), Laszlo Szoke (73 Kg), Maxim Țugulea (81 Kg), respectiv Mircea Pop și David Pusztai (ambii la categoria 90 Kg).