„În sport (ca și în viață), când iubești, se spune, că nimic nu are bariere, iar dacă, din păcate, pe parcurs acestea se ivesc,  atunci, indiferent de soluții, drumul trebuie continuat”. A fost una dintre afirmațiile lui Daniel Pancu, „Pancone” cum este alintat în „Potcoava Giuleștiului” (acum, se reconstruiește din temelii), chiar în prima zi de Mărțișor la Timișoara, într-un meci cu două galerii înfrățite în tribună.

Necunoscute sunt și căile fotbalului. Da, cu siguranță, nu spun o noutate, însă, la cum se prezintă fotbalul românesc în ultimii ani, indiferent de eșaloanele în care se joacă, schimbările antrenorilor au un ritm amețitor, dar nu întotdeauna acest aspect are rezultatul scontat.  Evident, exemple care să confirme acest fapt sunt nenumărate, iar adevărații microbiști sunt la curent cu tot ce se întâmplă în toate eșaloanele, iar cu atât mai mult în sânul echipelor favorite.

 

Pancu a revenit cu gândul la promovare

Un meci cu o încărcătură aparte în Liga a II-a s-a disputat pe 1 Martie la Timișoara, între două mari rivale ale fotbalului românesc - Politehnica Timișoara și Rapid București - ambele cu o istorie zbuciumată, dar mai ales în ultimii ani când au pornit, practic, de la zero în urma falimentului care și-a făcut loc la ambele cluburi. Dar, galeriile celor două echipe, care pot rivaliza ca cele mai frumoase din țară, pur și simplu nu au cedat, însoțindu-și favoriții indiferent de ligă, practic „forțând” destinul pentru a le (re)aduce acolo unde doresc iubitorii fotbalului, pe prima scenă a țării. Dacă rapidiștii și-au propus în acest an promovarea, timișorenii, după afirmațiile lor, încă nu sunt pregătiți pentru acest pas. În ciuda faptului că galeriile sunt înfrățite, iar legăturile dintre cele două grupări sunt binecunoscute, spre cinstea lor în teren jocul a fost unul deosebit de corect, iar rezultatul final (0-0), chiar dacă a nemulțumit tabăra „vișiniilor” nu a avut darul, la final, să strice adevărata sărbătoare din tribună, unde atât galeria „violetă” cât și cea „vișinie” a dat dovadă de mult fair-play aplaudând atât favoriții cât și adversarii.  De fapt, sportivitatea care a dominat această partidă (chiar dacă s-a produs un incident involuntar în primele minute ale partidei, în urma căruia rapidiștii au rămas cu un jucător mai puțin pe teren) a fost remarcată și de președintele AJF Bihor, prof. Radu Bitea, în calitatea sa de observator de joc din partea FRF, care a și punctat la final, în cadru oficial, calitatea suporterilor ce au contribuit în mod concret la un adevărat spectacol, care, de altfel, ar trebui să caracterizeze toate competițiile sportive.

Evident, fiind prezent la „fața locului” nu am putut rata o întâlnire cu „Pancone”, un adevărat simbol „vișiniu” al zilelor noastre, cu atât mai mult și din postura de antrenor principal. Starea lui de spirit a fost mai mult decât vulcanică, atât la conferința de presă, cât mai ales în culise unde, totuși, a fost deosebit de amabil, răspunzându-mi la mai multe întrebări. Am ajuns amândoi la un numitor comun, acela că rapidist nu poți să devii, ci... te naști, iar faptul că am putut dialoga, chiar în urma unui rezultat nefavorabil, a întărit regula că sângele „vișiniu” are repere comune, indiferent de locul de pe mapamond unde se pot întâlni doi rapidiști. „Pancone” a simțit pericolul care îl păștea, iar după doar câteva zile (în urma eșecului cu Reșița) a fost îndepărtat de pe banca tehnică, fiind înlocuit chiar cu un timișorean, „chirurgul” Dan Alexa. Acesta nu a debutat încă din postura de antrenor principal datorită întreruperii campionatului, din cauza nemilosului virus Covid-19, care a paralizat aproape toate activitățile, însă nu a „paralizat” galeria rapidiștilor care, vulcanică și imprevizibilă cum este, a revenit la simbolul din „Potcoava Giuleștiului”, forțând mâna conducătorilor de a instala în funcția de președinte...chiar pe Daniel Pancu. Iar afirmația lui  „Pancone” făcută la Timișoara, „În sport (ca și în viață) când iubești, se spune...”, iată, are acoperire, deoarece a acceptat propunerea, doar cu gândul la realizarea obiectivului echipei: promovarea.