Pregătit la CSU Oradea de către Adriana Floruța și Vasile Leț, Bucsias Levente a urcat pe treapta a doua a podiumului la Campionatul Mondial de juniori, disputat la finele săptămânii trecute în Peru (Lima), în proba de pistol aer comprimat pe echipe.

Un obișnuit al podiumurilor în întrecerile naționale, sportivul legitimat la CSU Oradea, Bucsias Levente, a început să-și pună amprenta valorii sale și în competițiile internaționale. Alături de Luca Joldea și Daniel Feraru, pistolarul orădean a luptat până la ultimul foc pentru titlul mondial, însă totalul de 1716 puncte le-a adus în final doar medalia de argint în competiția disputată în America de Sud. „Suntem mândri de evoluția lui Levi la aceste Campionate Mondiale, el confirmând din nou, așa cum a făcut-o și la Europenele de la Gyor din luna februarie a acestui an. Faptul că este om de bază în echipa reprezentativă a României ne face să fim convinși că în scurt timp va reuși să se afirme și pe plan individual”, a declarat Adriana Floruța, antrenoarea multiplului campion național orădean.

Component al BOPJ (bursier olimpic), Bucsias Levente se pregătește acum pentru participarea la concursurile Szeged Grand Prix, din perioada 26-27.10.2024 și Hungarian Open, din perioada 21-23.11.2024.