Trei atleţi orădeni au urcat de mai multe ori pe podium la Campionatul Naţional de atletism pentru seniori şi tineret organizat la Piteşti. Ligia Bara, Laviniu Chiş şi Vasile Conţ au obţinut medalii la competiţia desfăşurată pe Stadionul "Nicolae Dobrin".

 

Ligia Bara, campioană la înălţime

Ligia Bara (fostă Grozav), legitimată la CSU CSM Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda), s-a impus în proba de săritură în înălţime cu rezultatul de 1,83 metri, cel mai bun al anului pe plan intern, devenind campioană naţională de senioare. Revenită în activitate după câţiva ani de pauză, atleta orădeană în vârstă de 23 de ani îşi continuă practic traseul ascendent din ultima perioadă, când a triumfat la Campionatele Internaţionale ale României (1,78 metri) şi s-a clasat pe locul secund la Cupa Europei pe echipe (1,80 metri). „Ligia este o atletă de mare viitor, care îşi confirmă talentul. Ea nu este încă suficient pregătită, şi-a reluat antrenamentele doar în urmă cu câteva luni, dar iată că progresează de la concurs la concurs. Sunt convins că dacă va fi ferită de accidentări, va deveni o mare campioană”, a comentat antrenorul Virgil Preda.

 

Două titluri pentru Vasile Conţ

Medaliat a fost şi Vasile Conţ (CSU CSM Oradea, antrenor Robert Olah), de trei ori la sfârşitul săptămânii trecute. Vasile a devenit campion naţional la 5.000 metri tineret, cu timpul de 14' 35,59'', rezultat echivalent cu locul 3 la seniori. Orădeanul a mai fost numărul 1 şi în proba de 3.000 metri obstacole tineret şi locul 4 la seniori, cu timpul de 9' 12,27''. La sfârşitiul acestei săptămâni, Vasile Conţ, care a ratat de puţin îndeplinirea baremului pentru CE Under 23 la 3.000 metri obstacole, va concura la Balcaniada de atletism pentru seniori, programată în Serbia.

 

Laviniu Chiş, vicecampion la ambele categorii

Pe lista medaliaţilor figurează şi  Laviniu Chiş (CSM Oradea, antrenor Robert Olah), vicecampion de seniori şi tineret, în proba de 1.500 metri, cu timpul de 3' 50,51''. Atletul orădean  va participa la Campionatul European de tineret (under 23 de ani),  care va avea loc la Bydgoszcz (Polonia), în perioada 13-15 iulie. Laviniu şi-a îndeplinit baremul pentru CE  în timpul CN de atletism pentru veterani, primind o derogare în acest sens de la FRA. Chiş a alergat  distanţa de 1.500 metri în  3 minute, 45 secunde şi 98 de sutimi.