Strălucirea aurului şi a argintului au avut cele două medalii cucerite de echipele orădene care au participat în perioada 10-13 iulie la turneul final al Campionatul Naţional de volei pe plajă pentru juniori, care s-a desfăşurat la Mamaia.

Băieţii au devenit campioni naţionali

Cel mai important rezultat a fost obţinut de echipa masculină alcătuită din Andrei Crişan şi Maier Cristian. Tabloul formaţiilor de juniori a cuprins 16 echipe, cei doi sportivi pregătiţi de către profesorul Kovacs Zoltan impunându-se în finală în faţa cuplului care a reprezentat Pro Volei Arad. Aşadar încă o dată voleiul orădean a demonstrat că are resurse la nivel juvenil, fiind cea de-a 5-a medalie consecutivă cucerită la nivel de juniori şi cadeţi. Imediat după performanţa obţinută pe litoral, cei doi orădeni au concurat la turneul naţional de seniori de la Cluj-Napoca. Şi cu această ocazie perechea şi-a demonstrat valoarea ocupând locul al 5-lea dintr-un total de 16 echipe, reamintim, de seniori. Şi pentru că talentul şi valoarea le-ar fi permis, cei doi ar fi trebuit să participe în această vară atât la Balcaniada de juniori, cât şi la Campionatele Europene ale aceleiaşi categorii de vârstă. Din păcate, acest lucru nu a mai fost posibil, din motive care nu ne sunt cunoscute.

Fetele au cucerit argintul

Cea de-a doua clasare pe podium la naţionalele de volei pe plajă de la Mamaia a fost realizată de perechea Mădălina Pura – Giulia Blaj, care a terminat pe locul al doilea la o categorie în care au participat 32 de echipe. Fetele pregătite de Rodian Achimescu la LPS Bihorul au fost învinse în finală după un joc aprig disputat de către formaţia Mavi Bucureşti. Experienţa fetelor din Capitală şi-a spus cuvântul, astfel că acestea s-au impus în final cu scorul de 2-1 la seturi. De menţionat că Mădălina şi Giulia au evoluat până de curând pentru CSŞ Avram Iancu Ştei, club de la care s-au transferat în acest an la LPS CSŞ Bihorul şi CSU Oradea, ultima fiind echipă de senioare care activează la nivelul ligii secunde. Participarea celor două formaţii la turneul de pe litoral a fost posibilă şi datorită lui Dacian Sabău şi Dan Carţiş. Totodată conducerea LPS Bihorul a sprijinit, ca de obicei, demersul secţiei de volei, acela de a oferi competiţii oficiale sportivilor care fac parte din această structură sportivă.