După aproape trei ani în care a jucat pentru clubul orădean, Dragan Zekovic părăsește echipa împreună cu care a cucerit un titlu de campion național, o supercupă și medalia de bronz în FIBA Europe Cup.

Al doilea jucător de bază din formația pregătită de către Cristian Achim după Giordan Watson nu se va mai regăsi în lotul de jucători cu care bihorenii vor ataca sezonul viitor. Cu o medie de peste 10 puncte marcate pe meci, Zekovic, cel care în cariera sa a evoluat și pentru redutabila Steaua Roșie Belgrad, face parte din categoria jucătorilor importanți pentru o echipă de baschet. În ultima ediție de campionat, pivotul sârb a jucat în 33 de partide pentru CSM CSU având următoarele medii statistice: 10.5 puncte, 3.9 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.7 intercepții în 22 minute pe partidă pentru 11.7 de unități la eficiență. Totodată Zekovic a contribuit major la performanțele roș-albaștrilor din ultimul sezon, orădenii ajungând cel puțin în semifinalele fiecărei competiții în care au luat startul: FIBA Europe Cup (semifinală), Liga Națională (finală) și Cupa României (finală).

 

Spre Elveția sau tot în Liga Națională?

În cariera sa, pe lângă titlul de campion al României, Dragan are în palmares și un titlu de campion al Macedoniei de Nord. În ciuda faptului că este un jucător înalt (2,09 metri înălțime), pivotul are o aruncare foarte bună de la distanță (40% procentajul reușitelor în ultima ediție a LNBM), caracteristică nespecifică acesui gen de baschetbaliști. Totodată trebuie menționat că absența lui Zekovic (accidentare la mână) din ultimele trei jocuri ale finalei LNBM cu U BT Cluj-Napoca au contat mult în economia acestor partide. Exceptând CSM CSU Oradea, „Zeko” a mai jucat la alte două echipe în Liga Națională, Asesoft Ploiești și Steaua București, contabilizând un total de 130 de partide în acest campionat. Mediile sale statistice în România sunt de luat în seamă: 12.3 puncte, 4.4 recuperări și 1.4 pase decisive pentru 13.6 la eficiență. Conform unor surse locale, Zekovic, la cei 34 de ani ai săi și cu 15 sezoane jucate la profesioniști, ar urma să joace în Elveția dar site-ul de specialitate baschet.ro anunță că baschetbalistul de pozițiile 4-5 a avut negocieri și cu echipe din Liga Națională.