Stadion: Crișul

Spectatori: cca 100

Au marcat: Pop S. (38, 59), Bot (64), Dumiter (77), Mândrilă (89)

Cartonaşe galbene: Toderaș, Pop S., Gubics / Haica

Cartonaş roşu: Ștefan (25)

Arbitri: Pal Adrian, Matica Marin, Bandula Radu

Obs. AJF Bihor: Herman Alexandru

CRIȘUL: Țîrtea (80 Bochiș), Toderaș, Dejeu, Madar, Mândrilă, Gavriluț (45 Mărghitaș,) Dumiter, Gubics, Bot, Șoit (55 Fogarași), Pop S. (82 Crăciunea).

Antrenor: prof. Lele Mihai

CSO ȘTEI: Plisco (79 Simieare), Pașca (68 Pantea P.), Tat (68 Botan), Lazea, Duma, Toma (72 Norocea), Bogdan, Tuduce, Ștefan, Haica).

Antrenor: Balaj Sandu.

Înfrângerea Crișului pe teren propriu administrată de către CS Mădăras s-a dovedit un accident despre care și din ce cauză am relatat la timpul potrivit. A urmat jocul din deplasare cu Sântandrei, unde componenții Crișului au prestat un joc bun, pierzând la limită, cu 1-2. Meciul de acasă în compania lui CSO Ștei a confirmat valoarea lotului și a capacității de angajament atunci când disciplina și seriozitatea în joc sunt factori de care țin cont jucătorii.

Deși scorul a luat proporții, nu putem să afirmăm că echipa oaspete a fost slabă, fără replică și victimă sigură. Din contră, 40 de minute din prima repriză, chiar în 10 oameni, CSO Ştei a arătat bine. Ștefan (25) a fost eliminat ca urmare a unui fault dur la 16 m asupra lui Pop S., din poziția de ultim apărător, oaspeții continuând să joace de la egal la egal cu gazdele, împărțind perioadele de dominare. Câteva ocazii mari la poarta oaspeților ratate de Toderaș (30) şi Dumiter (36) anunțau iminența golului care a venit în minutul 38. Pop S. a primit o minge în adâncime, a trecut elegant de apărători și, din 20 m, a împins-o în poarta goală părăsită neinspirat de portar (1-0). Prima repriză mai contabilizează o fază frumoasă. Gubics (40) reușește o cursă de cca 40 m pe partea stângă în direcția de atac, centrează în careu, Pop reia cu capul, sub bara transversală, dar portarul se întinde și o respinge în corner. În repriza secundă, Pop S. (59) mărește avantajul gazdelor printr-un șut imparabil de la 30 de metri, surprinzând portarul (2-0). Scorul de 3-0 este realizat de Bot (64) atunci când Dumiter pasează în careu, Bot vine în viteză și fără preluare înscrie din apropiere. Golul cu nr. 4 îi aparține lui Dumiter care, nemarcat în careu, reia pe jos o minge bâlbâită de oaspeți (4-0). La acest scor oaspeții cedează fizic și mai ales nervos, sunt masați în propriul careu, încercând limitarea scorului și oferind gazdelor oportunitatea unor noi atacuri. S-au ratat multe ocazii, doar una fiind valorificată de Mândrilă (89), care, din careu, reia în plasă o pasă filtrantă trimisă de Fogarași (5-0).

În final îmi permit un scurt comentariu referitor la atitudinea antrenorului Sandu Balaj, care tot timpul meciului a „condus” jocul elevilor săi de pe margine, fapt ce se pretează la antrenamente, nu la jocuri oficiale. La această atitudine s-au adăugat apostrofări la adresa deciziilor arbitrilor, neconforme cu propriile păreri, pentru care a primit avertisment din partea centralului și oprobriul publicului. Renunță la spațiul tehnic şi se retrage în tribună aproape de gard, de unde continuă tirada vocală. Observatorul intervine, îi atrage atenția, după care, și la un scor fără comentarii, renunță. Consider că această atitudine a făcut rău și elevilor săi, timorați și speriați de posibilele greșeli. O „lecție” predată de un antrenor cu prestigiu în lumea fotbalului, cu temperament vulcanic, ce nu trebuie urmată de alți colegi de breaslă. Stimate d-le „profesor”, jucătorii nu sunt roboți alcătuiți din metal, jucătorii sunt tineri care trebuie educați, dar nu cu metodele folosite de d-voastră și vocabular suburban. Unde este pedagogia și psihologia pe care v-ați însușit-o în facultate? Sau ați lipsit la cursurile respective? Deși centralul nu v-a sancționat cu cartonaș, considerați-vă eliminat de publicul aleșdean care v-a suportat tot meciul expresiile și atitudinea reprobabilă pe care ați afișat-o. Ați făcut un spectacol de circ, d-le profesor. În pauza meciului au apărut pe teren juniorii E, în număr de 24, care au arătat pasiune și chiar cunoștințe tehnice pe care le-au etalat într-o miuță. Felicitări, d-le prof. Mihai Lele.