Nou promovată în Liga a III-a, Crișul Sântandrei încheie anul în zona play-off a seriei 10, după ce a dispus pe teren propriu și de CSM Sighetu Marmației, o contracandidată la un loc în top 4. Echipa bihoreană s-a impus cu 2-0 (1-0) prin reușitele golgeterului Ioan Hora, ajungând la al cincilea rezultat pozitiv consecutiv!

Hora a făcut diferenţa

Determinați, mereu primii la minge, jucătorii Crișului au evoluat fără complexe în fața unui adversar incomod, care a avut prima șansă de a marca,  dar Cosmin Verdeș a respins de sub transversală mingea expediată de Zaharia (8) de la 18 metri. Gazdele au ripostat prin Hora (12) și  Popescu (17), care au reluat mingea pe direcția portarului maramureșean. Berințan nu a mai avut ce face la șutul din întoarcere a lui Hora (20) din 8 metri la colțul lung (1-0).

Penalty acordat uşor

Partea secundă a început cu o situaţie favorabilă pentru oaspeţi. La un duel în zona laterală a careului, Mitruscsak (48) aflat în duel cu Trip, a căzut spectaculos în careu, iar la semnalizarea asistentului Dumitrache, centralul a indicat, cu mare uşurinţă, lovitură de la 11 metri.  Mensah a “făcut”, însă, dreptate, şutând mult peste poartă!

După ce au trecut de acest moment delicat, bihorenii au reluat jocul exact şi dezinvolt şi în minutul 57 au încheiat conturile cu sighetenii, pe care îi învinseseră şi în tur, scor 2-1. Hora a executat precis, pe colţul scurt, o lovitură liberă de la 25 de metri, surprinzându-l a doua oară pe Berinţan (2-0). A fost a 11-a reuşită pentru atacantul de 35 de ani, care conduce în topul golgeterilor din seria 10.

CSM Sighet, cu orădeanul George Zima pe bancă şi cu bihorenii Dat şi Negruţ în teren, nu s-a împăcat uşor cu eşecul şi a ripostat prin Mensah (60), dar Verdeş a fost pe fază şi a respins mingea trimisă puternic de la 17 metri. Crişul nu s-a mulţumit doar să-şi apere avantajul, ci a şi contraatacat periculos prin Marius Balogh, care a irosit trei ocazii importante de a majora avantajul (69, 70 și 75).

Neînvinşi de cinci etape

Succes important pentru gruparea din Sântandrei care încheie în forţă un sezon de toamnă foarte bun, concretizat cu locul 4, calificant în play-off, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat.

„Încep prin a felicita echipa și pe toți cei implicați în cadrul clubului. După un început mai greoi, echipa a reușit să se omogenizeze, mixul între jucătorii cu experiență și cei mai tineri a început să producă rezultatele dorite. Încheiem un sezon bun cu o victorie care încununează munca echipei de până acum. Au fost câteva momente decisive în acest campionat care ne-au ajutat să ne unim ca și echipă, iar primul care îmi vine în minte este victoria din tur de la Sighetu Marmației, prima reușită de noi în Liga a III-a. A fost un parcurs bun în ultimele cinci etape, pe care în dorim continuat și în primăvară”, a afirmat antrenorul Gheorghe Ghiț.

Dincolo de eficienţa remarcabilă a golgeterului Hora, un plus în acest joc şi pentru tinerii de 17 ani, Hadade, Gondor și Trip, mai buni de la meci la meci.

Crișul: C. Verdeș – L. Hadade, Cr. Oros, C. Ntchinda, S. Gondor, C. Trip (75 D. Maghiar), P. Chiș-Toie (66 C. Covaciu), M. Tchakam, L. Prundaru (86 R. Pop), I. Hora (66 M. Balogh), R. Popescu (86 R. Pașca). Antrenor: Gheorghe Ghiț.

CSM Sighet: I. Berințan – R. Hreniuc, D. Dunca, A. Razak, Gh. Tomșa (81 P. Nemeș), Fl. Simion (65 D. Anchidin), Al. Zaharia (66 S. Urdea), E. Dat, Gh. Sofroni (55 I. Negruț), L. Mitruscsak, E. Mensah (81 G. Bor). Antrenor: George Zima.

Arbitri: Adrian Constantin Diaconu (București) – la centru; Ștefan Dumitrache (Palanca – Bacău), Tudor Şillo (Târgovişte) - asistenți. Observatori FRF: Vasile Rad (Arad) și Marian Salomir (Cluj).