În ultimul meci din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, unul fără miză, CSM U Oradea n-a mai depășit bariera celor 100 de puncte marcate, dar și-a atins celelalte obiective. Orădenii s-au impus lejer pe teren propriu, cu 90-49 (25-12, 28-10, 13-10, 24-17), bifând a 14-a victorie consecutivă în campionat.

 

În fața unui adversar modest și într-un meci cu relevanță doar pentru statistică, antrenorul Cristian Achim a mizat pe formule de joc adaptate cerințelor din Cupa României, a acordat mai multe minute jucătorilor autohtoni mai tineri, menajând pe cât posibil piesele de bază în perspectiva importantului meci din FIBA Europe Cup, cu Anwil Wloclawek. Dincolo de aceste aspecte, echipa orădeană a încheiat partida fără accidentări.”A fost un nou meci în care ne-am propus să jucăm după regulile din Cupa României. Am oferit jucătorilor sub 23 ani minute importante. Consider că s-au achitat de sarcini toți trei. În plus, pe jucătorii care au jucat foarte multe minute la meciul precedent am reușit să-i protejăm. De asemenea, am terminat meciul fără probleme cu accidentările, acesta fiind un alt obiectiv. De acum ne îndreptăm atenția asupra meciului de miercuri, din Polonia, unul important în lupta de calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup”, a afirmat Cristian Achim.

În premieră, un jucător format la juniorii CSM Oradea a fost cel mai bun marcator al echipei de seniori într-un meci oficial. Luca Năstruț a marcat 16 puncte, toate din acțiune, completate de patru recuperări, două pase decisive și nicio posesie pierdută în 24 de minute de joc. ”Mă simt foarte bine pe teren. Colegii mei au încredere în mine și mă pun în situații favorabile. Încerc la fiecare meci să progresez și înțeleg că trebuie să profit de fiecare șansă care mi se oferă, să dau totul în fiecare moment al jocului”, a declarat jucătorul născut la Satu Mare.

CSM CSU Oradea: K. Richard 10, Neal, Tarolis 4, Năstruț 16 (4×3), Ogden Jr. 12, Holt 6 (1×3), T. Gheorghe 6 (2×3), Schmidt 3 (1×3), Vescan, Nicolescu (căpitan) 10, Baciu 14, N. Markovic 9 (2×3). Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic

ACS Laguna Sharks: Odagiu, Paliciuc (căpitan) 7 (1×3), Aukstilkalnis 20 (2×3), Stăncuț, Stoian, Mâinea 2, Johnson 8, Constantinescu, Broser 6, Mitrică 6. Nu a jucat Stojanovic. Antrenor: M. Minic. Asistent: S. Dragomirescu

Arbitri: Dragoș Barbu, Ioan Moraru, Tudor Crișan. Comisar FR Baschet: Radu Bucerzan.

Următorul joc al CSM CSU Oradea are loc miercuri, de la ora 19.30, la Wloclawek. Partida contează pentru etapa a 5-a din Grupa L în TOP 16 din FIBA Europe Cup.