CSM CSU Oradea și Athletic Constanța se înfruntă într-un meci de baschet masculin contând pentru etapa a 6-a din cadrul Conferinței B a Ligii Naționale. Partida se va desfășura sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19.00, la Oradea Arena.

Formația bihoreană este medaliata cu bronz a ultimei ediții de campionat și una dintre principalele forțe ale baschetului românesc din ultimii zece ani. Orădenii vin după 6 victorii consecutive, ultima dintre acestea fiind obținută în deplasare cu CSM Galați. Echipa de la malul Dunării s-a aflat atunci la conducere până în minutul 13 după care oaspeții au trecut în avantaj pe care nu l-au mai cedat până la final. Prestația cea mai solidă din tabăra orădenilor a avut-o Nikola Markovic, autorul a 22 de puncte. O contribuție majoră a avut și americanul Justin Carter cu cele 16 puncte ale sale. În ierarhia la zi a Conferinței B, bihorenii se află pe primul loc având la activ 4 victorii și o înfrângere. În ceea  ce privește forma sportivă, aceasta este excelentă, elevii lui Cristian Achim câștigând ultimele 6 meciuri disputate, trei în campionatul intern și alte trei în FIBA Europe Cup unde a depășit echipe puternice din Franța și Belgia. Roș-albaștrii nu au contat în ultima partidă pe Donatas Tarolis, jucător care destul de probabil va absenta și în acest joc.

Două victorii și o înfrângere, bilanțul constănțenilor

Echipa de la malul mării nu este una dintre formațiile puternice ale campionatului și este de așteptat să piardă confruntarea de la Oradea. În ultimul ei meci, Athletic a surclasat 88-51 pe Laguna București, dar echipa din Capitală, una foarte tânără, a fost victimă sigură în toate cele 5 partide disputate în Liga Națională. Principalii realizatori ai dobrogenilor au fost cei doi americani din lot, E. Johnson, autorul a 25 de puncte, și J. Rhodes, marcatorul a 13 puncte. În clasamentul Conferinței B, echipa antrenată de Emilian Olteanu ocupă penultimul loc cu 2 victorii și o înfrângere, dar poziția nu este prea relevantă câtă vreme dobrogenii au doar trei partide disputate față de 5 câte au majoritatea echipelor din serie. Privind lotul de jucători al echipei din Constanța, care are în componență 2 americani, doi lituanieni și un sloven, putem afirma că Oradea stă mult mai bine din acest punct de vedere. Athletic are două victorii cu echipe mai slab cotate și o înfrângere suferită după disputarea prelungirilor, cu CSM Galați, în ultimele trei partide, toate disputate în campionatul intern.

Statistica meciurilor directe

Patru din ultimele 5 confruntări directe au fost adjudecate de orădeni și toate cele patru meciuri jucate la Oradea au fost câștigate de ardeleni. Ultimul duel s-a desfășurat tot la Oradea, în luna aprilie a acestui an, gazdele reușind să câștige la 15 puncte diferență, scor 83-68. Așadar toate datele ne conduc la concluzia că Oradea va învinge, foarte probabil, pe Athletic Constanța.