În cel mai important meci al sezonului, baschetbaliştii orădenii au jucat excelent, iar consecinţa acestui fapt a fost o nouă victorie obţinută în faţa unui nume important din baschetul german. Bihorenii au învins 95-84 (31-25, 26-27, 21-14, 17-18) în etapa 4 din Grupa L a FIBA Europe Cup pe Brose Bamberg şi depind doar de ei în ceea ce priveşte calificarea în faza următoare a competiţiei.

 

Formaţia germană s-a aflat la conducere pe parcursul primului sfet al partidei, dar ecartul nu a fost niciodată mai mare de câteva puncte. Totuşi, spre finalul primelor 10 minute CSM CSU a avut o revenire spectaculoasă care i-a permis să se distanţeze la două posesii. Pe parcursul secvenţei a doua a partidei, elevii lui Cristian Achim au preluat iniţiativa în ciuda mai multor erori evidente ale brigăzii de arbitri sancţionate vehement de public la finele primei reprize. După revenirea de la cabine, echipa din Bamberg a reuşit să egaleze la 57 în minutul 22. Acela a fost ultimul moment în care Brose a contat în meci, roş-albaştrii preluând apoi definitiv frâiele partidei. La intrarea în secvenţa decisivă, tabela de marcaj indica 78-66, iar şansele ca oaspeţii să întoarcă acest rezultat într-un joc cu o asemenea miză erau reduse. Purtaţi şi de public care şi-a susţinut frenetic favoriţii, ardelenii au getionat bine ultimele 10 minute, astfel că victoria a fost cu adevărat meritată. În acest context, Oradea urcă pe locul al doilea în Grupa L a FIBA Europe Cup la un punct în spatele liderului Anwil Wloclawek care a câştigat 78-65 meciul susţinut în deplasare cu ciprioţii de la Keravnos BC.

 

„Lupta pentru calificare este complet deschisă”

„Este o victorie extraordinară obținută după un meci foarte bun pentru echipa noastră. M-am temut de acest meci din mai multe motive. Pe de o parte, am așteptat o reacție din partea lui Brose după meciul tur. Pe de altă parte, nouă ne-a lipsit un jucător, Justin Carter, care avea experiența unor astfel de meciuri și nu am putut să beneficiem de ea în acest joc. În schimb, am cedat 22 recuperări la propriul panou. La fel ca și în meciul tur, am permis adversarului să trăiască din această cauză. Devine foarte clar că avem o problemă cu blocajul defensiv. Va trebui să schimbăm acest lucru. Vom discuta și vom lucra la îmbunătățirea acestui element în jocul echipei. Mulțumesc publicului pentru modul în care ne-a susținut. Efectiv ne-a purtat spre victorie. Echipa a simțit în mod evident sprijinul venit din tribune. Suntem fericiți și norocoși să avem un astfel de sprijin. În ultima perioadă, jocul nostru ofensiv a funcționat foarte bine. Este consecința faptului că avem relații de joc foarte bune. Ne cunoaștem tot mai bine și există o chimie excelentă între jucători. Cele 28 assist-uri confirmă faptul că jocul colectiv în faza de atac este la nivel înalt. Ce-i drept am avut și niște procentaje de excepție. Mai avem două meciuri de jucat. Suntem la mâna noastră în acest moment. Urmează o deplasare dificilă în Polonia, unde întâlnim o echipă care ne-a învins aici. Este foarte clar că vom avea o misiune dificilă, dar mergem acolo să ne jucăm șansa. Lupta pentru calificare este complet deschisă în acest moment”, a declarat la finalul partidei Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

 

Următorul meci, astăzi, de la ora 16.00, tot la Oradea Arena

CSM CSU Oradea susține următorul meci pe teren propriu. După victoria cu Brose Bamberg, una dintre cele mai importante din palmaresul internațional al echipei de baschet, roș-albaștrii primesc vizita echipei Laguna București. Meciul are loc vineri (27.01), de la ora 16.00, la Oradea Arena.

CSM CSU Oradea: K. Richard 15 puncte (3×3p), Holt 11 (3×3), Neal 14 (1×3), Tarolis 27 (2×3), T. Gheorghe, Nicolescu, Vescan, Baciu 2, N. Markovic 7 (1×3), Ogden 19 (3×3). Antrenor: Cristian Achim

Brose Bamberg: Bell 4, Chachashvili 8, Heckmann 3 (1×3), Reaves, Simmons 6, Bohacik 11, Miller 17 (1×3), Sengfelder 23 (5×3), Wohlrath 8, Young 4. Antrenor: Oren Amiel