CSM CSU Oradea și Brose Bamberg se duelează într-un meci de baschet masculin din etapa a 4-a a Grupei L din faza a doua a FIBA Europe Cup, partidă care se va desfășura miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00 (Digi Sport 4), la Oradea Arena. Partida are o miză deosebită pentru orădeni care sunt obligați să câștige dacă ăși doresc să rămână în cărțile calificării în sferturile de finală ale competiției.

Ardelenii traversează o formă sportivă deosebită, mai cu seamă în ceea ce privește prestația ofensivă. CSM CSU Oradea are 26 meciuri disputate în toate competițiile în sezonul 2022/23 și a câștigat 22 dintre acestea. De la precedenta confruntare cu formația germană, bihorenii au susținut 9 meciuri reușind să câștige 7 dintre acestea. Ultimele patru apariții din campionatul intern au fost tot atâtea victorii pentru CSM CSU, dar detaliul care iese în evidență este scorul cu care s-au impus de fiecare dată, orădenii marcând peste 100 de puncte pe meci. În schimb, în FIBA Europe Cup au cedat în deplasarea de la Nicosia unde au fost învinși la doar o posesie, 77-75, de către Keravnos BC. În clasamentul Grupei L din Europe Cup, CSM CSU Oradea ocupă locul al treilea cu un bilanț de o victorie și două înfrângeri. Americanul Justin Carter va absenta aproximativ cel puțin 6 săptămâni după ce a fost operat de menisc, iar Cătălin Baciu este incert după problema medicală avută la spate.

Brose, meci bun cu Bayern Munchen

Una dintre cele mai galonate echipe de baschet din Germania pare să își fi revenit ușor în ceea ce privește forma sportivă după momentul eșecului suferit acasă în meciul cu orădenii. De atunci, Brose Bamberg a câștigat șase partide și a pierdut patru. În actualul sezon competițional, echipa din Bamberg are 29 partide disputate, câștigând 14 dintre acestea. Brose se prezintă la Oradea la distanță de 72 ore de la confruntarea cu Bayern Munchen, contând pentru sezonul regulat al Bundesligii germane. Formația antrenată de Oren Amiel a opus o puternică rezistență celui mai mare brand din sportul german, dar în cele din urmă s-a înclinat, scor 87-94, în cadrul unui meci care s-a desfășurat cu casa închisă. Patrick Miller a totalizat 23 puncte, 8 pase decisive, Solomon Young a adăugat 5 puncte, 11 recuperări, iar Jaromir Bohacik a terminat cu 15 puncte pentru Brose. Brose a ajuns la 7-10 în campionatul Germaniei, bilanț cu care se situează pe locul al 12-lea. Această echipă are 2-1 în Grupa L din FIBA Europe Cup, bilanț care o plasează pe locul al doilea după polonezii de la Anwil.

I-am învins în Germania

O singură partidă directă este consemnată între cele două formații. Este vorba despre manșa tur în care orădenii s-au impus la o posesie diferență în Germania, scor 82-80. Cei mai buni marcatori din acel meci au fost Mark Ogden, cu 18 puncte înscrise pentru CSM CSU și Patrick Miller, cu 17 puncte marcate pentru Bamberg.

Ambițiile clubului orădean în ceea ce privește participarea în competițiile europene sunt extrem de mari și cum partida cu Brose Bamberg este practic ultima șansă de a continua lupta pentru calificarea în sferturile Europe Cup este de așteptat ca roș-albaștrii să facă tot ce le stă în putință pentru a învinge. Aceștia au de partea lor și argumentele statistice, orădenii aflându-se într-o formă sportivă mai bună chiar dacă este o diferență uriașă de valoare între campionatele de baschet ale României și Germaniei. Cu toate acestea, având în spate și suportul publicului, Oradea are forța să învingă din nou pe Brose Bamberg.