Baschetbaliștii orădeni, în ciuda victoriei categorice din ultimul meci direct din campionat, vor avea un adversar extrem de puternic în semifinalele Ligii Naționale. Astfel, prima confruntare din cele 5 posibile dintre Oradea și Voluntari se va disputa astăzi, cu începere de la ora 19.00 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe.

Sensibil egale din punct de vedere valoric după cum s-a putut vedea din rezultatele înregistrate în sezonul regulat al Ligii Naționale, Oradea și Voluntari se vor duela pentru prima data în această fază a competiției. Cartea de vizită a bihorenilor arată mult mai bine, dar ceea ce s-a întâmplat la formația ilfoveană în ultima perioadă anulează acest avantaj. CSO Voluntari a câștigat ultimele două ediții ale Cupei României, competiție în care Oradea nu a reușit să se impună nici măcar o dată, deși istoria participării la cel mai înalt nivel în baschetul românesc este incomparabilă cu cea a formației care în prezent este pregătită de către Sașa Ocokoljic.

 

„Ilfovenii mizează pe un joc organizat”

CSM CSU Oradea s-a calificat pentru a 6-a oară consecutiv între primele patru echipe ale României și începe lupta pentru accederea în cea de-a 6-a finală din istorie. Cele două formații au fost vecine de clasament la finele sezonului regulat, Oradea, pe locul al doilea, și Voluntari, pe locul al treilea, ambele având același număr de victorii (23) și înfrângeri (7). Diferența a fost făcută de rezultatele meciurilor directe. Principalii jucători ai echipei ilfovene sunt Toddrick Gotcher, Malcolm Lee, Vlad Moldoveanu și Roland Torok, cel din urmă evoluând în trecut în tricoul bihorenilor. „Ilfovenii mizează pe un joc organizat, cu un sistem de joc prestabilit. Se anunță o confruntare pe cât de atractivă din punct de vedere tactic, pe atât de interesantă din punct de vedere al călității individuale și momentelor de strălucire. Desigur, este de așteptat un nivel fizic foarte ridicat, iar din acest punct de vedere Voluntari mizează pe forța impresionantă a pivotului Eric Thompson”, transmite CSM Oradea prin intermediul site-ului oficial al clubului. Scorul general al confruntărilor directe este favorabil echipei din Voluntari cu 3-2. Meciurile consemnate în sezonul regulat au fost împărțite, avantajul dobândit de ilfoveni datorându-se triumfului din finala Cupei României 2021, desfășurată la Cluj-Napoca. În actuala ediție de campionat, CSO Voluntari s-a impus la Arena Antonio Alexe, scor 82-68, pentru ca CSM CSU Oradea să triumfe la Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” cu scorul de 101-85.