Continuă seria impresionantă de victorii a CSM CSU Oradea în Liga Națională de baschet masculin. Echipa orădeană a învins și FC Argeș, un adversar care se anunța de temut, cu 84-69 (18-14, 25-12, 21-21, 20-22), bifând astfel al 20-lea succes consecutiv în campionat, cifră record în istoria clubului orădean!

 

A fost un joc în care gazdele, impulsionate de aproximativ 1800 de spectatori, au condus în permanență, diferența maximă fiind de 19 puncte în debutul sfertului 3. A urmat însă un parțial de 19-4 al argeșenilor, care s-au apropiat de două posesii, însă la intrarea în secvența decisivă diferența a redevenit liniștitoare (64-47). „M-am temut de acest meci pentru că a venit la scurt timp după cel cu U-BT Cluj. Mi-a plăcut atitudinea noastră, faptul că am abordat jocul foarte bine și în pofida unei căderi în sfertul al 3-lea am reușit să controlăm situația pe tabela de marcaj. Ne-am respectat planul de joc. Este o victorie prețioasă. Mă bucur pentru felul în care băieții au abordat jocul, având un nivel bun în ambele faze. Am avut un avantaj considerabil la recuperare, apărarea a funcționat bine, iar atacul ne-a ajutat cu precădere atunci când am avut nevoie”, a comentat Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, liderul grupei 1-10, după 13 victorii şi o înfrângere.

Echipa orădeană va juca următoarele două partide în deplasare. „E vorba despre o deplasare lungă, la Pitești, după care ne întoarcem acasă, iar apoi mergem la Sibiu. Nu va fi deloc ușor din punct de vedere logistic. Totodată vom întâlni două echipe redutabile. Rapid are un nivel foarte mare de investiție în acest sezon și este o echipă de top în acest campionat. Sibiu este în urcare excepțională, chiar dacă ultimul rezultat nu a fost favorabil. Vom juca într-o sală foarte grea”, a adăugat antrenorul orădenilor.

CSM CSU Oradea întâlnește Rapid București, la Pitești Arena, sâmbătă, de la ora 16.30, iar miercuri, 29 martie, de la ora 18.00, joacă pe terenul lui BC CSU Sibiu.

CSM CSU: Khristopher Richard 14 puncte, Stephen Holt 11, Eric Neal 7, Donats Tarolis 8, Karol Schmidt, Enzo Vescan 5. Joshua Bostic 3 14, Bobe Nicolescu 8, Cătălin Baciu 3, Mark Ogden jr. 12, Nikola Markovic 13, Luca Năstruț. Antrenor: Cristian Achim.

FC Argeș: J. Cuningham 10, C. Wilson 15, N. Jerkovic 10, M. Măciucă 10, T. Fometescu 8, J. Lawson 3, M. Gavrilă, B. Massey 8, A. Milutinovic 5, L. Chirof, R. Voinescu, A. Andrieș. Antrenor: Milan Mitrovic.

Arbitri: B. Podar, A. Marchiș, N. Dan. Comisar FRB: Radu Bucerzan.