La doar patru zile distanţă de confruntarea directă care a avut loc în Liga Naţională, cele două echipe se vor afla din nou faţă în faţă, de data această în cupele europene. Partida, care contează pentru etapa a 3-a din cadrul Grupei E din Europe Cup, se va desfăşura astăzi, de la ora 19:00 (Digi Sport 4), la Oradea Arena.

Formaţia orădeană are până la acest moment un bilanţ excelent în ceea ce priveşte jocurile disputate în toate competiţiile la care ia parte. În 9 partide oficiale jucate, CSM CSU Oradea a obţinut 8 victorii şi a suferit un singur eşec, cel din preliminariile Ligii Campionilor cu grecii de la PAOK Salonic. După ratarea calificării în cea de-a treia înterecere europeană din punct de vedere valoric, bihorenii au fost repartizaţi în cadrul Grupei E din Europe Cup acolo unde, pe lângă două echipe din Polonia şi Estonia, au de înfruntat şi o formaţie românească, pe FC Argeş Piteşti. În primele 2 meciuri din cadrul acestei competiţii, orădenii au obţinut tot atâtea victorii învingând 77-75, acasă, pe Spojnia Stargard (Polonia), şi 84-72, în deplasare, pe estonienii de la BC Parnu. Aşadar ardelenii au un parcurs perfect în Europe Cup la fel cum e şi cel din Liga Naţională acolo unde, chiar în ultima etapă, au înfruntat tocmai pe FC Argeş Piteşti. Jocul a fost tranşat în special datorită evoluţiei excepţionale avute de către americanul Sayeed Pridgett, cel care a marcat nu mai puţin de 16 puncte în ultima secvenţă a partidei. Rezultatul final al acelei confruntări disputate la Piteşti a fost 76-67 în favoarea roş-albaştrilor.

Regula competiţiei favorizează echipa oaspete

În ceea ce o priveşte pe formaţia argeşeană, aceasta nu se află într-o formă sportivă tocmai optimă câtă vreme a fost învinsă în 5 dintre ultimele 6 meciuri disputate în toate competiţiile. După cum menţionam anterior, piteştenii au cedat în ultima partidă tocmai în faţa bihorenilor, dar cu toate acestea confruntarea de astăzi, de la Oradea Arena, s-ar putea să se dispute după alte coordonate câtă vreme regulile competiţiei în ceea ce priveşte utilizarea jucătorilor străini sunt diferite. FC Argeş va putea conta de această dată şi pe Austin James Price (al 7-lea străin), jucător de pozițiile 1-2. Americanul este al 2-lea marcator al Piteștiului în actualul început de campionat cu o medie de 14.3 puncte în trei apariții, respectiv cu 11.5 puncte în două apariții în FIBA Europe Cup.

Casele de pariuri sportive văd în echipa orădeană o mare favorită la victorie câtă vreme cota ei pentru un eventual succes obţinut în acest meci este în jur de 1.10. În acelaşi timp, probabilitatea ca FC Argeş să se impună este evaluată cu o cotă în jur de 6.50.

CSM CSU Oradea va aborda această partidă în formulă completă şi evident că nu acceptă altă variantă decât victoria. În plus rezultatul ultimului meci direct precum şi evaluarea făcută de către casele de pariuri sportive ne determină să afirmăm că elevii lui Cristian Achim sunt mari favoriţi în acest duel cu piteştenii.

În celălalt meci al grupei, în cadrul Grupei E, BC Parnu va primi vizita lui Spojnia Stargard. Balticii au 0-2 la general, în timp ce gruparea poloneză are 1-1. Acest meci se va desfășura cu începere de la aceeași oră cu cel de la Oradea.