În prima partidă de verificare pe care medaliata cu bronz a ultimei ediţii a Ligii Naţionale de baschet masculin l-a susţinut în perioada precompetiţională, cei aproximativ 800 de spectatori prezenţi la Arena „Antonio Alexe” au avut ocazia să vadă o echipă cu o mare poftă de joc. Acest fapt explică diferenţa şi de 20 de puncte înregistrată între formaţia orădeană, aflată la primul test, şi cea olteană care deja avea în spate 2 partide de verificare. Aşadar CSM CSU Oradea a dispus de SCM U Craiova cu scorul de 89-74 (26-21, 22-17, 27-18, 14-18) în primul amical.

 

Martin Zeno în mare formă

Cu o perioadă precompetiţională mai scurtă ca de obicei şi cu eternele probleme de lot cauzate de convocarea anumitor jucători la loturile naţionale, Cristian Achim pare să fi gestionat bine această situaţie sau cel puţin aşa o arată rezultatul, dar mai ales jocul din primul amical al verii. Cu Martin Zeno în mare formă, autorul a 21 de puncte, urmat de cele trei noutăţi Milosevic (19), Gajovic (15) şi Trotter (12), CSM CSU n-a întâmpinat nicio problemă în a-şi adjudeca victoria. Tot cu peste 10 puncte marcate, arătând din nou braţul fin pe care îl are, a fost şi „Muha” Pasalic, care a contribuit la zestrea echipei cu 13 puncte. „Ne-am mişcat bine pentru primul meci din pregătiri. Alcătuim o echipă bună şi cred că putem face rezultate excelente împreună în condiţiile în care vom rămâne sănătoşi. În ceea ce priveşte posibilitatea de a jucă în cupele europene, mereu acest fapt reprezintă o experienţă deosebită indiferent că este vorba despre Liga Campionilor sau FIBA Europe Cup”, a declarat la finalul partidei „lunetistul” orădenilor.

 

„Suntem aproape de grafic”

Cristian Achim nu i-a avut la dispoziţie pe Andrei Mandache şi Bogdan Nicolescu, ambii baschetbalişti jucând cu naţionala de seniori, la Cluj-Napoca, împotriva Ungariei. De menţionat că Andrei, în ciuda eşecului tricolorilor, a înscris peste 20 de puncte făcând, probabil, cel mai bun meci al său la naţională. În prima parte a duelului cu oltenii, au ieşit la rampă Martin Zeno şi Obie Trotter, după care şi-au etalat calităţile Muha Pasalic şi Goran Gajovic, ultimul demonstrând că este eficient şi în bătălia de sub panou. După pauză, a fost rândul lui Nemanja Milosevic să arate de ce conducerea CSM CSU i-a acordat încrederea aducându-l la Oradea. În secvenţa decisivă, Pedja Stamenkovic a primit mai multe minute, astfel că tehnicianul orădenilor a avut ocazia să îşi facă o primă idee despre potenţialul fiecărui nou-venit. „Pentru stadiul în care ne aflăm suntem în apropiere de graficul propus. Cu ocazia acestui joc ne-am confruntat cu situaţii neîntâlnite la antrenamente. Am pasat bine şi s-a văzut că avem jucători de echipă. Timpul până la debutul oficial este extrem de scurt şi până acum nu prea am avut ocazia să ne pregătim 5 la 5 la antrenamente. Sebastian Ionescu abia a revenit de la echipa naţională universitară, în timp ce Mandache şi Nicolescu sunt la Eurobasket. Pentru noi, ca echipă de club, este o situaţie nefericită”, a declarat Cristian Achim după partida cu SCM U Craiova.

 

În continuare, baschetbaliştii se vor pregăti pe plan local, urmând ca mâine şi poimâine să participe la Cupa Timişoara. Următorul joc amical care se va desfăşura la Arena „Antonio Alexe” va avea loc miercuri, 13 sptembrie, partenerul de pregătire urmând a fi echipa maghiară Szolnok Olaj.

 

CSM CSU Oradea: Trotter 12 puncte, Stamenkovic, Zeno 21, Valeika 5, Milosevic 19, Gajovic 15, L. Ţîbîrnă, B. Ţîbîrnă 2, Pasalic 13, Pop şi Ionescu 2.

Antrenor: Cristian Achim.