Echipa orădeană de polo va disputa astăzi, cu începre de la ora 19.00, la Bazinul Olimpic Ioan Alexadrescu (intrarea liberă) un meci care pentru ea va avea caracter decisiv. În eventualitatea în care vor fi învinși, bihorenii vor părăsi playoff-ul Superligii Naționale, o contraperformanță, având în vedere parcursul intern din ultimii 15 ani.

Puțină lume anticipa un asemenea parcurs al vicecampioanei României la polo care, după foarte mult timp, ar putea rata unul dintre primele două locuri la finele Superligii Naționale. Această situație este posibilă după ultimele trei meciuri disputate, toate pierdute de către echipa pregătită de către Ciprian Cîmpianu. Două dintre aceste eșecuri au fost contabilizate tocmai în dauna echipei Dinamo, care a obținut victoriile jucând în propriul bazin, prima, în sezonul regulat, și ultima, în meciul 1 al semifinalei. De această dată se va juca la Oradea acolo unde, în turul campionatului, bihorenii au reușit să se impună. Cu toate acestea, misiunea ardelenilor va fi dificilă, înfrângerile recente demonstrând că Dinamo a atins în această perioadă o formă sportivă optimă pentru realizarea performanței. În schimb, orădenii, cu mentalul afectat de aceste eșecuri, nu vor putea conta nici pe muntenegreanul Filip Gardasevic, cel mai bun jucător al lor, acesta ispășindu-și cea de-a doua etapă de suspendare dintre cele 4 primite. Totuși, trebuie subliniată performanța echipei Dinamo, care într-un interval de două săptămâni a reușit să învingă Oradea, în două rânduri, dar și o dată pe Steaua București, campioana României. Acest miracol, dacă ne este permis să îi spunem așa, a fost construit cu jucători de 22-23 de ani, extrem de talentați, în jurul a doi sportivi emblematici așa cum sunt Cosmin Radu și Dragoș Stoenescu, ambii având vârsta de peste 40 de ani.

Eventualul meci decisiv - miercuri, 17 aprilie

Semifinalele Superligii Naționale se dispută după sistemul „cel mai bun din trei partide”, astfel că, după eșecul suferit în primul meci disputat în Capitală, CSM Oradea se află acum cu spatele la zid. Doar victoria este cea care va face ca roș-albaștrii să rămână în competiție și să aibă șansa de a lupta pentru calificarea în finală într-un meci care va avea caracter decisiv și se va disputa miercuri, 17 aprilie, în Capitală.