„Vulturii verzi” s-au întors de la Satu Mare cu tolba goală, fără a reuși să obțină nici măcar un punct în fața unei formații care se află situată în subsolul clasamentului și care, până la această întâlnire, a contabilizat doar trei victorii în această ediție de campionat.

Deficitari în treimea adversă

Spre dezamăgirea suporterilor săi, CA Oradea a cedat în fața echipei CSM Satu Mare cu scorul de 1-0 într-un moment când avea o șansă uriașă ca, în cazul unei victorii, să aibă posibilitatea să încurce socotelile celor două formații din fruntea clasamentului. Plecată în reședința județului vecin după puncte, dar și cu oarecare dorință de revanșă pentru înfrângerea cu cântec suferită în vara trecută la meciul de baraj de la Zalău, CA Oradea s-a întors cu „praful de pe tobă” după o evoluție neconvingătoare.

Despre această partidă nu s-au putut obține prea multe informații fiindcă înregistrarea video a fost întreruptă încă de la început, fapt care a ridicat serioase semne de întrebare în ceea ce privește corectitudinea desfășurării întâlnirii, cunoscute fiind antecedentele acestei formații de la barajul de anul trecut. Conform declarațiilor oferite presei de după partidă de către antrenorul Florin Farcaș, echipa orădeană nu a avut inspirație la fazele de finalizare ducând jocul cu succes până în treimea adversă dar suferind în ultima treime. Ca de multe alte ori am putea să adăugăm noi. La pregătirea unui meci și apoi în timpul desfășurării acestuia, în treimea adversă, rolul antrenorului este destul de limitat, aici diferența făcând-o calitățile, intuiția și inteligența fiecărui jucător în parte.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 11 de către Gabriel Cadar după o fază lucrată și terminată cu o centrare în 6 metri a lui Ervin Zsiga. Autorul golului a îndeplinit o simplă formalitate trimițând mingea în plasă cu latul, fapt care a consfințit scorul final al partidei încă din acel minut. Iar dacă Gabi Cadar și-a făcut datoria în față, el ratând două ocazii mari și în partea a doua a meciului, nici celălat Cadar, Alex, nu a rămas mai prejos ferecând propria poartă în fața neputincioșilor atacanți alb-verzi.

CAO, la mâna rezultatelor

Astfel, CA Oradea a pierdut primul meci oficial din acest an și a ratat șansa de a egala pe SCM Zalău, echipă ajunsă acum pe locul al doilea după această etapă. De acum încolo, CAO va sta la mâna rezultatelor având ceva șanse cu condiția, bineînțeles, să-și adjudece partidele rămase de disputat. Cu doar patru meciuri înainte de final este totuși destul de greu de crezut că mai sunt oportunități reale de a prinde un loc de baraj. După cum am anticipat, în derby-ul seriei s-a impus, destul de greu ce-i drept, probabil cea mai valoroasă echipă, Minaur Baia Mare, care astfel și-a reluat locul în fotoliul de lider și privește cu îndreptățite speranțe spre barajul de promovare.

Pentru CA Oradea urmează sâmbătă partida de pe teren propriu în care va primi replica echipei Progresul Șomcuta Mare. Întâlnirea, ca de altfel și cele ce urmează, tinde să devină mai degrabă una de pregătire pentru viitorul sezon, prilej pentru antrenori să mai rodeze câțiva tineri jucători.

CSM Satu Mare: A. Cadar - M. Nyeki, A. Simon, C. Vădan, Fl. Ionescu, R. Ziman ('92 D. Batin), Swarczkopf, K. Barth, V. Chitaș, E. Zsiga, G. Cadar ('94 K. Nyeki).

Antrenor: Zoltan Ritli

CA Oradea: C. Verdeş - Cr. Copil ('72 Cr. Urbanovski), B. Mintaş, D. Stan, L. Ioviţă, R. Ardelean ('46 A. Panti), G. Cherman ('79 D. Marina), C. Roşu, Cl. Codoban ('60 V. Dobrescu), Al. Lezeu ('46 C. Letan), M. Hosu.

Antrenori: Florin Farcaş, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe

Arbitri: Vladimir Nagy (Alba) - Csaba Antal (Cluj), Ioan Humiță (Caraș-Severin)

Observatori FRF: Iulian Székely (Cluj-Napoca), Emil Kemeneș (Baia Mare)