CSM CSU Oradea a abordat în stil de echipă mare meciul decisiv din seria cu Dinamo Bucureşti, nemailăsând nicio şansă adversarului de a mai furniza surpriza. Echipa orădeană s-a impus pe teren propriu cu 79-46 (22-12, 16-11, 25-12, 16-11) şi cu scorul general de 2-1 s-a calificat pentru a opta oară în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin.

Seria cu Dinamo București a fost a 18-a câștigată de CSM CSU Oradea din 26 de dueluri în play-off.  Al 64-lea meci câștigat în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculine a coincis cu a şasea calificare consecutivă în careul de aşi, fază în care orădenii vor întâlnni CSO Voluntari, care a dispus cu scorul general de 2-0 de SCM Timişoara. „Doresc să remarc aportul publicului la această victorie. Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului. Modul de distribuție al punctelor primite confirmă faptul că timp de 40 minute echipa noastră a făcut o apărare de excepție. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru efortul depus. Cu tot respectul pentru Dinamo, echipă care s-a dovedit un adversar redutabil și de certă valoare, consider că Voluntari se află la un alt nivel în acest moment. Ne așteaptă o serie foarte dificilă. Așa cum am mai spus, ceea ce s-a întâmplat în sezonul regulat nu mai contează acum, mai ales că duelurile noastre directe cu cei de la Voluntari s-au consemnat, ambele, în situații speciale. Așteptăm cu interes această serie și cred că toți cei care urmăresc baschetul românesc sunt nerăbdători să ne vadă duelându-ne”, a comentat Cristian Achim, antrenorul principal al echipei orădene.

Confruntarea între ocupantele locurilor 2 şi 3 în sezonul regulat se va juca în sistemul cel mai bun din cinci partide. Primele două partide vor avea loc la Oradea vineri, 13 mai, de la ora 19.00, în direct la DigiSport și PrimaSport, şi duminică, 15 mai, tot de la 19.00, în direct pe FRB TV (YouTube).

În cealaltă semifinală se vor întâlni U BT Cluj, învingătoare cu 2-0 contra CSU Sibiu şi FC Argeş, care a dispus cu 2-1 de SCMU Craiova.