Forma bună arătată de orădence în ultima perioadă (exceptând deplasarea de la SCM  Timișoara) s-a văzut încă o dată în duelul cu una dintre formațiile cu pretenții din campionatul Seriei B a Diviziei A la handbal feminin. Astfel, echipa pregătită de Doina Ardelean a obținut un succes important 28-25 (15-8) cu CSU Reșița la capătul unui duel care a contat pentru etapa a 9-a.

Handbalistele de la CSU Oradea au înregistrat o nouă victorie de efect, adversarul fiind unul extrem de incomod, în ultimii ani acesta clasându-se mereu pe podium. Dacă la finele sezonului trecut reșițencele au participat la barajul de promovare în Liga Națională, anul acesta, cu întăriri din prima ligă, se anunță o echipă care poate pune în pericol supremația celor două pretendente clare la promovare, Minaur Baia Mare și SCM Timișoara. Așadar orădencele au izbutit în sfârșit o victorie în fața Reșiței și culmea de o manieră mult mai clară decât o arată scorul. Oradea a condus din primul până în ultimul minut, în debutul reprizei secunde având chiar 9 goluri avantaj (18-9). În ultima parte a jocului, antrenoarea Doina Ardelean a introdus în teren jucătoare mai puțin utilizate, oaspetele reușind astfel să reducă din diferență. Partida s-a încheiat cu scorul de 28-25 și a demonstrat încă o dată că, în ciuda vârstei nu tocmai fragede, handbaliste precum Rudics, Petric, Vârtic, Cetățeanu sau Gulnara pot face clar diferența.

„La ce nivel eram dacă CSM-ul rămânea lângă noi...”

Cu o apărare foarte exactă și cu contraatacuri tăioase, studentele par să redevină o echipă incomodă pentru oricare adversar din serie. „Nu vreau să mă gândesc la ce nivel eram acum dacă și CSM-ul rămânea aproape de noi. Avem un lot restrâns, dar inimos, fetele acestea au jucat handbal și nu l-au uitat. Sperăm să putem transfera câteva jucătoare tinere, iar pe viitor să clădim o piramidă locală. Cu puțin suport, se pot face lucruri mari”, a declarat la finalul partidei Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea, formație sprijinită necondiționat de către Pavel Mercea, președintele AJH Bihor, nelipsit de la partidele susținute pe teren propriu de către orădence. După acest succes, CSU a urcat o poziție în clasament ocupând locul al 7-lea cu 14 puncte după 4 victorii, două remize și trei înfrângeri. În runda viitoare, miercuri, 15 noiembrie, bihorencele vor avea ocazia să obțină cel de-al 5-lea succes stagional în deplasare cu penultima clasată, KSE Târgu Secuiesc.

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea – Cristina Matiaș, Irina Munteanu 4 goluri, Dana Vrezea 3, Cipriana Petric 7, Jenica Rudics 6, Cornelia Vrabie 1, Gulnara Bițiș 2, Camelia Bartoș, Eliza Hlinca 1, Anamaria Hercuț, Geta Diniș Vârtic 4. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

CSU Reșița: Delia Roman, Maria Popescu, Andra Iota – Beatrice Kovari 2, Adriana Voina 7, Simina Vezentan 4, Alexandra Bucur 3, Iulia Bledea 2, Claudia Baldovin 1, Geanina Iung, Marinela Prycop, Cătălina Dumitrescu, Denisa Ion 2, Alșina Cristea 3. Antrenor: Cristian Busuioc.