Sibiu și Oradea se vor duela într-un meci de baschet masculin din etapa a 26-a a Ligii Naționale (Top 10) care se va desfășura miercuri, 29 martie, de la ora 18.00 (Digi Sport 2, Prima Sport 2), la Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu. Bihorenii au la activ 21 de victorii consecutive în campionatul intern.

CSU Sibiu, a 6-a clasată în Top 10 al Ligii Naționale, vine după un eșec sever, scor 104-80, suferit în deplasare pe terenul echipei CSO Voluntari, vicecampioana României și a 4-a clasată în Top 10 al actualei ediții a Ligii Naționale. Sibienii au evoluat modest în sferturile 1 și 3 iar asta i-a costat la finalul partidei. Bilanțul galben-albaștrilor cu echipele din Top 10 este de 6 victorii și 9 înfrângeri. Ca formă sportivă, CSU Sibiu pare a se afla în cădere după ce în ultimele trei partide a obținut o victorie chinuită cu ultima clasată și a suferit două eșecuri severe cu Timișoara (mai slab clasată) și Voluntari. În meciurile de pe teren propriu sibienii s-au arătat a fi destul de puternici fiind de neînvins în ultimele 4 meciuri disputate acasă.

Bihorenii au 21 de succese consecutive în LNBM

Bihorenii au la activ 21 de victorii consecutive (cea mai lungă serie de rezultate pozitive în campionat din istoria clubului) în Liga Națională și un bilanț de 14 victorii și 1 înfrângere cu echipele din Top 10 LNBM iar asta spune totul despre forma sportivă în care se află. În ultimul meci disputat, roș-albaștrii au obținut o victorie la doar o posesie diferență, scor 84-81, în deplasare, cu Rapid București, a 3-a clasată în Top 10 LNBM și una dintre echipele bune ale actualei ediții a Ligii Naționale. Partida cu giuleștenii au fost echilibrată, plusul de experiență și de valoare al ardelenilor făcând până la urmă diferența.

Statistică meciuri directe

În ultimele 5 confruntări directe Oradea a avut câștig de cauză de 4 ori. Singurul meci direct din acest sezon competițional s-a disputat în Bihor iar gazdele au reușit să se impună la doar un punct diferență la capătul unui joc electrizant. Sibienii conduceau cu 8 puncte diferență la intrarea în secvența decisivă, dar orădenii au avut forța să răstoarne acel rezultat și să iasă învingători de pe teren. Erick Neal s-a remarcat atunci pentru formația bihoreană cu 20 de puncte înscrise în timp ce G. Whelan a fost irezistibil pentru defensiva gazdelor, „sibianul” marcând 18 puncte.

La cum arată cele două formații în acest moment, cele mai mari șanse să câștige meciul din Sala Transilvania le au orădenii. Deși în jocul de la Arena Antonio Alexe sibienii au evoluat excelent, în ultima perioadă aceștia par a se afla într-o cădere de formă sportivă. În schimb Oradea își bate record după record iar în acest context este greu de crezut că o formație ce nu se află în cel mai bun moment al ei va avea forța să o oprească.