Asociația Județeană de Fotbal  Bihor cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor a organizat duminică, la sala de sport din comuna Paleu a doua ediție a Cupei Moș Nicolae la fotbal.

Dacă anul trecut, turneul a fost organizat împreună cu Asociația Cavalerii Fluierului, în acest an AJF Bihor a rămas singura care să continue proiectul început. Competiția a reunit la start 15 echipe pe trei categorii de vârstă, cei mai numeroși fiind copiii născuți în anul 2007 (opt echipe), urmați de piticii de la grupele 2008 și 2009. Au fost invitate toate cluburile cu profil juvenil afiliate la AJF Bihor, răspunzând afirmativ CS Bihorul Beiuş, LPS Bihorul, Atletic Oradea, Şoimii Oradea, CSC Paleu, Viitorul Marghita, Unirea Valea lui Mihai, CSŞ Salonta, Zenit Oradea, CSM Olimpia Salonta, CSC Sânmartin şi Sportul Oradea.

Fiecare echipă participantă a susținut două jocuri, însă chiar și așa a fost un maraton fotbalistic cu nu mai puțin de 15 meciuri disputate. Conform tradiției nu s-a întocmit clasamente, obiectivul principal fiind acela de oferi posibilitatea celor mici de a se bucura de fotbal.

La finalul turneului, echipele participante au fost recompensate cu premii constând în mingi de fotbal, diplome și medalii, dar și pachete pentru fiecare jucător şi antrenor. 

”Le mulțumim copiilor pentru participare, părinților că i-au însoțit la turneu și au creat o atmosferă frumoasă. Dorim ca acest eveniment să devină tradițional și an de an să-i bucurăm pe tinerii fotbaliști cu premii individuale și pe echipe, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului juvenil din fotbalul bihorean”, a precizat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Horia Buz, responsabilul pentru campionatele de copii şi juniori din cadrul AJF Bihor, dar și de către Alin Popa, vicepreședintele AJF Bihor, şi Petru Boroș, secretarul forului fotbalistic bihorean.

AJF Bihor aduce mulțumiri Primăriei Paleu pentru asigurarea sălii de sport, doamnei dr. Carmen Morariu Neagu pentru asistența medicală şi la acest turneu, precum și European Food pentru pachetele cu dulciuri.