Iubitorii sportului cu mingea de celuloid din Aleșd, „tânjesc” după organizarea oficială a unei secții de tenis de masă, sub egida Primăriei sau a Asociației sportive. Demersurile lor timide de altfel, au rămas fără audiență și rezultat, deși condiții există, iar cheltuielile materiale sunt minime.

 

Ce nu există? Voință și preocupare (până în prezent) din partea autorităților locale. Sugerăm înființarea în cadrul Asociației sportive „Crișul Aleșd” a unei secții de tenis de masă, care să ofere în perioada de iarnă, în special elevilor, posibilitatea de exprimare prin sport, cu toate avantajele ce decurg din practicarea acestuia. Având în vedere că în perioada de iarnă primează sporturile de sală, Asociația Sportivă în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” să pună la dispoziție sala de sport cu dotările sale, pentru practicarea zilnică, după masă, după un orar stabilit, a tenisului de masă sub supravegherea unui profesor de sport. Acesta ar putea fi angajat în calitate de director sportiv pentru întreaga activitate sportivă din oraș (fotbal, handbal, tenis de masă). Dacă această competiție „Cupa Unirii”, ajunsă la ediția a II-a a fost organizată de pasionați ai sportului se dorește ca următoarele ediții să devină oficial sub egida unui organism specializat. Din discuția purtată cu sportivii prezenți la competiție, am reținut propunerea organizării lunare a unor concursuri locale sau județene, care ar însemna în special pentru tineri, o alternativă sănătoasă  la utilizarea în exces a tehnologiei moderne (calculatoare, tablete, telefoane) și frecventarea unor localuri cu ofertele lor nocive. Suntem convinși că atât Primăria, cât și Consiliul local vor agrea această propunere și vor legaliza cât mai curând o activitate sportivă cu foarte mulți practicanți.

La ediția a doua, desfășurată duminică, 22 ianuarie în sala de sport a CT „Alexandru Roman” s-au înscris 34 de sportivi, dintre care jumătate au fost elevi. Repartizați pe grupe, după un regulament propriu, competiția a parcurs 3 etape, până în faza sferturilor de finală, unde întrecerea a devenit eliminatorie. În finala pentru locurile I și II s-au înfruntat Gagu Auraș (58 de ani) cu Lup Silviu (37 de ani). Cu toată diferența de 21 de ani, meciul a fost de o înaltă valoare tehnică și spectaculară, fiecare set terminându-se pe "muchie de cuțit”. A câștigat pe merit Silviu Lup (3-1), care a dat dovadă de mai multă stăpânire de sine și o mai bună condiție fizică. Merită felicitări și învinsul său, fost sportiv, care indiferent de anii acumulați este un exemplu de vitalitate și longevitate sportivă . Locul III a revenit lui Blaga Mircea, care l-a învins după o frumoasă luptă pe câștigătorul primei ediții Lele Mihai. Câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome, medalii și cupe, iar tinerii jucători au primit pe lângă diplome și pachete cu dulciuri. Sincere felicitări, organizatorilor: Doru Balint, Kaptalani Robert și Gal Csaba.