Macatori: Kanda 7, C. Cristea 11, Al. Avram 33 penalty / Sg. Arnăutu 58 penalty, M. Matei 62

Dunărea: C. Lungu  - Ţenea, S. Matei, Şandru, Şt. Mardare, Preoteasa, C. Cristea (80 Ciocâlteu), Kanda (75 R. Licu), Danciu, Cr. Puşcaş, Al. Avram (65 C. Ţîră).

Rezerve neutilizate: G. Popa - Fl. Ibrian, M. Ştefan, D. Mihai.

Antrenor: Adrian Mihalcea.

Luceafărul: Began - Balea, Bactăr (77 Balla), Hlinca, I. Ban - Moga, Bedea - Chiş Toie, Arnăutu, Predescu (18 Codoban) - M. Matei.

Rezerve neutilizate: Goia - Fl. Cordoş, Feher, D. Costea, Cuc.

Antrenor: Alexandru Kiss.

Arbitri: Mihai Amorăriţei (Câmpina) - la centru;  Ionuţ Babadag (Alexandria), Alexandra Apostu (Bacău) - asistenţi.

Observatori FRF: Silviu Ioan (Galaţi), Mihai Basarab (Slobozia).

 

Luceafărul a schimbat antrenorul la sfârşitul săptămânii, dar rămâne fără victorie în acest an şi după meciul de la Călăraşi. Sâmbătă, Dunărea a rezolvat meciul în prima repriză în care a marcat de trei ori, pentru ca în partea secundă "luceferii" să reducă proporţiile scorului (3-2).

 

Orădenii au început meciul ezitant, iar gazdele au profitat din plin. Congolezul Kanda (7) a modificat prim dată tabela de marcaj, cu un şut la vinclu de la 20 de metri (1-0).  Peste patru minute a marcat şi C. Cristea cu un şut plasat (2-0), iar după ceva mai mult de o jumătate de oră A. Avram (33) a marcat şi el dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Mardare, în urma unui duel cu Bactăr (3-0).  

Abia în repriză secundă, Luceafărul a jucat mai aproape de aşteptări pe fondul unei relaxări a călărăşenilor. Dominarea orădenilor a fost concretizată mai întâi de Arnăutu (58), din lovitură de la 11 metri, dictată pentru un fault comis de Mardare asupra lui Matei (3-1). Partida a părut relansată după ce Matei (62) a profitat de o eroare în defensiva adversă şi l-a învins pe C. Lungu (3-2). "Luceferii" au continuat să atace, dar fără inspiraţie, cea mai clară ocazie având-o Arnăutu pe final. În minutele de prelungiri (90+2) şi gazdele puteau marca, dar C.Ţâră a şutat în bară din marginea careului.   

Luceafărul mai plăteşte o dată tribut problemelor din defensivă şi mai are de aşteptat primul succes din 2017, pe care Dunărea l-a obţinut graţie prestaţiei concludente din prima repriză.