Jucătorii de la FC Bihor și-au potolit pofta de joc şi de gol pe seama echipei maghiare de Liga a IV-a, Monostorpályi SE, de care au dispus cu 7-1 în primul amical al verii, susţinut joi seara în cantonamentul din Ungaria, de la Balmazujvaros.

 

Patru nou veniți au marcat

Sergiu Jurj şi-a confirmat statutul de golgeter, marcând de trei ori  (50, 74, 83), în timp ce nou-veniţii Ioan Hora (23) David Sala (33), Ioan Filip (75) şi Albert Stahl (87) cu înscris celelalte goluri pentru formaţia roș-albastră.

Argentinianul Gustavo Aragolaza a trimis în teren două formule distincte în cele două reprize.

În prima repriză au evoluat: Accinelli – C. Jurj, A. Gal, Al. Băican, L. Ioviţă (37 D. Cociuba) – V. Calugher, R. Farcaş, D. Sala – I. Hora (cpt.), D. Nica şi L. Tincău.

În repriza a doua, pentru FC Bihor au evoluat: R.Bob (75 I. Maghiar) – D. Cociuba (70 S. Cucu), Pizzo, Giafer, I. Ban – R. Gunie, I. Filip (cpt.), M. Gîdea – Stahl, A. Moga (70 G. Cherman) şi Sg. Jurj.

Notabil debutul doar la 13 ani si 364 de zile a portarului Ianis Maghiar, considerat a fi cel mai bun portar din România la categoria U15, el intrând în minutul 75, în locul lui Radu Bob. În repriza a doua, în centrul defensivei orădene a evoluat argentinianul Lautaro Pizzo, un jucător aflat în probe.

FC Bihor va mai rămâne în cantonamentul din Ungaria, până duminică, 14 iulie, iar următorul joc amical va avea loc sâmbătă, 20 iulie, la Stadionul Iuliu Bodola, cu echipa de ligă secundă, CSC Dumbrăviţa.

 

Conturi încheiate cu Hosu și Chitaș, urmează Ciocan...

Într-o altă ordine de idei, clubul FC Bihor a anunţat încetarea colaborării cu atacantul Marius Hosu şi mijlocașul Florin Chitaş, primul urmând să ajungă la CSM Olimpia Satu Mare, iar celălalt la formația sătmăreană sau la Minaur Baia Mare, pentru care a mai mai jucat înainte de a veni la FC Bihor. Pe picior de plecare este și Sergiu Ciocan (25 ani), lăsat acasă din cauza unei accidentări.