Pregătirea asiduă, concretizată în 30 de meciuri fără înfrângere în acest campionat, trebuie concretizată astăzi de FC Bihor printr-o promovare în Liga a II-a, în care a activat ultima oară în urmă cu opt ani. Ultimul hop este meciul retur de baraj cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, cu care sâmbătă a remizat (2-2) după o confruntare aprigă. Jocul promovării de pe Stadionul Iuliu Bodola va începe la ora 17.30 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1!

 

„Va fi sărbătoare în Oradea”

În tentativa de a face un pas înainte în fotbalul românesc, FC Bihor va avea alături un public numeros şi vocal. Clubul orădean are peste 7.000 de abonamente vândute, iar până ieri după-amiază se vânduseră aproximativ 2700 de bilete din cele 3570 scoase la vânzare, astfel că meciul anului se va disputa cu stadionul plin, în condiţiile în care copiii sub 14 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită. Porţile stadionului se vor deschide la 15.30.

 „Adversarii şi-au pregătit ambele jocuri să facă presiune, dar noi suntem foarte pozitivi şi miercuri va fi sărbătoare în Oradea. Noi le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi, chiar dacă au avut condiţiile care le-au avut la Ghiroda, dar la noi trebuie să fie sărbătoare miercuri. Îi aşteptăm pe suporteri să vină să umple stadionul şi apoi să sărbătorim cu echipa, şi astfel să vadă şi ei ce înseamnă o echipă de fotbal, ce înseamnă FC Bihor”, a afirmat preşedintele George Tătar într-o conferinţă de presă la care au mai fost prezenţi antrenorul principal Florin Farcaş şi antrenorul secund Dorin Mihuţ.

 

„Suporterii să fie alături de noi”

Ultimul s-a aflat pe teren la barajul de promovare în Liga I, câştigat de FC Bihor în faţa Oţelului Galaţi în urmă cu 21 de ani. „FC Bihor este pregătită să facă pasul în Liga a II-a. Aşteptăm toţi suporterii să fie alături de noi, să umple stadionul şi să ne bucurăm după joc împreună. Nu este uşor, pentru că venim după un an foarte greu, în care nu am pierdut niciun meci, să nu uităm aceasta, cu o echipă foartă tânără. Dar, încă o dată spun, suntem pregătiţi ca miercuri să aducem bucurie suporterilor noştri. De asta ne-am apucat de fotbal. Eu zic că la sfârşitul jocului va fi toată lumea fericită”, a declarat Dorin Mihuţ.

 

Probleme de lot

„Trebuie să ne focusăm numai pe joc, pentru că noi avem nevoie de o minte limpede, avem nevoie de claritate, avem nevoie de calitate. Ba, mai mult, avem şi probleme medicale după acest joc, probleme mari, pentru că cei de la Ghiroda au jucat până la limita regulamentului. Astfel, trebuie să îi aduc să facă abstracţie şi să nu se gândească la ce s-a întâmplat acolo, să ne gândim doar la joc, la evoluţia noastră, să avem o prestaţie cât mai bună, ca să putem să câştigăm. Încercăm să găsim până la ora jocului o formulă care să ne aducă promovarea, dar avem patru jucători titulari cu probleme destul de mari. Sperăm ca doi - trei să îi putem readuce în angrenajul echipei, doi dintre ei fac infiltraţii, dar pentru că şi dorinţa lor este mare, sper să poată juca. Vom face tot ce depinde de noi, pentru ca echipa asta să promoveze, pentru că merită să promoveze, la ce an am avut, merită copii să să ajungă în Liga a II-a. Suntem o echipă tânără şi jucătorii trebuie susţinuţi, pentru că e momentul lor”, consideră  antrenorul principal Florin Farcaş.

Cu probleme la ligamente, fundaşul stânga Alexandru Stoian nu va fi apt de joc, însă se fac eforturi pentru recuperarea celorlalţi jucători care acuză accidentări: Sergiu Ciocan, Florin Chitaş, Călin Jurj şi Sergiu Jurj.

Partida va fi condusă la centru de un arbitrFIFA, clujean Horațiu Mircea Feșnic, asistat de Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița), rezervă Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Observatori FRF au fost delegați Cristian Nica (Pitești) și Aurel Ionescu (București).

Celelalte jocuri retur ale barajului de promovare, programate astăzi, la ora 17.30:

Metalul Buzău – CSM Focşani, în tur 1-2

CS Dinamo Bucureşti – CS Afumaţi (0-1)

CSM Rămnicu Vâlcea – AFC Câmpulung Muscel (1-2)

Unirea Ungheni – Gloria Bistriţa (2-2).