Lider neînvins în seria 8 a Ligii a III-a, FC Bihor începe faza a doua a campionatului cu un joc pe propriu teren. Sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul Iuliu Bodola, roş-albaştrii joacă împotriva Phoenix Buziaş, echipă care se descurcă bine în deplasare.

Timişorenii, care au prins in extremis locul de play-off după ce FC Bihor a învins în ultima etapă Progresul Pecica, au pierdut pe terenuri străine în sezonul regulat doar la Oradea, anunţându-se un adversar incomod.  „Aşa cum am spus-o în vară, după ce am jucat în amicale, că Buziaşul va fi una dintre echipele care va prinde play-off-ul, bazându-mă, în primul rând, pe calitatea jucătorilor care se aflau acolo, pe stilul şi profilul de joc impus de antrenor, care mi-a fost un antrenor la licenţa A la Bucureşti, iată că s-a întâmplat. Ştiam cum pregăteşte echipa şi iată s-a adeverit ca Buziaş să fie una dintre formaţiile care a prins play-off-ul. Este o echipă destul de arţăgoasă, o echipă destul de calitativă din punct de vedere tehnic, o echipă care ştie să se apere foarte bine, care joacă foarte bine în tranziţie pozitivă. Suntem pregătiţi să facem un joc bun şi să câştigăm meciul de sâmbătă, că pentru noi acest lucru este foarte important. Nu trebuie să uităm însă că Buziaş este o echipă care nu a pierdut niciun joc în deplasare, în afară de meciul cu noi, aşa că, sigur nu va fi un joc uşor, mai ales că presiunea deja va fi mai mare, pentru că a început play-off-ul şi fiecare rezultat este foarte important”, a comentat antrenorul principal Florin Farcaş într-o conferinţă de presă la care au mai participat preşedintele George Tătar şi jucătorul Răzvan Gunie.

 

Staff-ul tehnic poate conta pe Florin Chitaş, care şi-a revenit şi este apt de joc, dar şi pe Luca Tincău care s-a antrenat în această săptămânî.  În schimb, Sergiu Ciocan, care nu a intrat în programul de antrenamente ale echipei, iar Andrei Vînău se află la o capacitate de 50%.

 

„Pornim cu un moral bun în play-off. Ştim că toate echipele din play-off vor reveni mai motivate, mai dornice să scoată ceva, dar noi trebuie să le arătăm încă o dată că suntem liderul campionatului şi suntem singura echipă neînfrântă”, a afirmat Răzvan Gunie, un jucător polivalent, cu experienţa eşalonului secund, spre care tinde FC Bihor.

Clubul orădean dispune şi de o situaţie financiară propice promovării.

„Din punct de vedere financiar, FC Bihor este foarte pregătită să facă pasul următor. După cum bine se ştie, suntem echipă din eşalonul al III-lea cu cele mai mari venituri din zona privată. Avem şi stabilitate la nivel de Primărie şi Consiliu Judeţean. Deocamdată din banii alocaţi de ei, noi am tras doar 100 de mii de euro şi, astfel, mai aveam 350 de mii de euro pe care putem să-i primim până la finalul acestui sezon. Ca atare, stăm foarte bine şi suntem pregătiţi. Vreau să vă spun că în contiuare cei din mediul privat vin alături de noi, zilele acestea am mai anunţat din nou câteva parteneriate, ceea ce ne bucură foarte mult”, a spus George Tătar.

Şi în faza play-off, preţul unui bilet de intare la meci este 10 lei, iar copii sub 14 ani şi personaele cu dizabilităţi vor avea în continuare accesul gratuit.

 

În celălalt joc din Top 4 se vor întâlni Politehnica Timişoara şi CSC Peciu Nou.

 

Clasament play-off Seria 8

1. FC Bihor Oradea                  18      14        4          0          51-12   46

2. Politehnica Timișoara            18        12        3          3          40-14   39

-------------------------------------------------------------------------------------------

3. CSC Peciu Nou                    18        11        3          4          37-20   36

4. Phoenix Buziaş                    18        9          5          4          35-26   32