Deznodământ frustrant pentru FC Bihor la ultimul joc pe teren propriu din acest an. La fel ca în tur, echipa orădeană a avut la îndemână victoria în derby-ul cu Poli Timișoara, dar până la urmă s-a văzut egalată (1-1), ratând șansa de a se desprinde și mai mult în ierarhia seriei a 8-a din Liga a III-a.

Derby cu asistenţă redusă

Paradoxal, cel mai așteptat meci de campionat a avut una dintre cele mai reduse asistențe pe Stadionul Iuliu Bodola. De vină a fost vremea rece și ploaia persistentă, astfel că doar 1.000 de spectatori s-au încumetat să înfrunte condițiile meteo potrivnice. Între aceștia și vreo 150 de timișoreni vocali și amatori de spectacol pirotehnic spre finalul partidei cand au aprins fumigene și petarde.

Mai buni, dar ineficienţi

Pe un teren moale, dar bine gazonat, FC Bihor a fost echipa mai bună. Primii la minge, agresivi, preocupați să joace combinativ și direct pe poartă, ”roș-albaștrii” și-au năucit adversarii, care vreo 70 de minute n-au contat în joc, făcând față cu greu ofensivei orădene. Ce folos dacă din sumedenia de ocazii n-au fructificat decât una, în minutul 7, când Florin Chitaș a finalizat simplu din 10 metri, printre picioarele poratrului, după o pasă primită de la Andrei Moga (1-0). Ultimul a avut șansa de a dubla avantajul în minutul 28, când singur cu Murariu la 8 metri s-a grăbit și a tras pe colțul scurt, pe lângă poartă, în locul unei execuții simple, la colțul lung...

O neatenție a lui Bactăr și o indecizie a lui Pânzariu la o minge aruncată în careu i-a prilejuit lui I. Rotariu (33) un șut pe colțul scurt, respins până la urmă de portarul gazdelor. Repriza s-a încheiat cu un șut înșelător al lui Calugher, scos de sub bară de Murariu.

Ocaziile s-au răzbunat

Repriza secundă a început tot cu presiune la poarta oaspeților. Deciși să încheie conturile cu o echipă care a părut una oarecare, orădenii au avut o triplă ocazie de gol, mingea expediată de Chitaș, Moga și Calugher fiind blocată din drumul spre poartă. Și șutul puternic expediat de Bogdan Vasile (57) a fost respins din fața liniei porții de Bocșan, pentru ca Murariu să scoată de sub bară mingile expediate de Bogdan Vasile (59) și Gunie (62). Exuberanți în joc și dornici să dea lovitura de grație adversarilor, bihorenii au neglijat defensiva și asta i-a costat două puncte importante. Pe o ”contră”, David Popa a scăpat singur cu Pânzariu (70), care a reușit să respingă mingea în corner. O minge pierdută cu ușurință în jumătatea adversă, urmată de o schimbare de direcție l-a adus pe Curescu (74) în poziție de finalizare, egalând cu o execuție plasată, pe lângă portar din 12 metri (1-1). Eforturile bihorenilor de a reveni în avantaj au rămas fără rezultat într-un final tensionat, cu câte un eliminat de fiecare parte în minutele de prelungiri. FC Bihor rămâne neînvinsă, dar și cu dezamăgirea că a scăpat cu ușurință printre degete un succes pe care-l merita cu prisosință. Este a patra remiză stagională după ce a condus de fiecare dată, toate înregistrate în fața echipelor aflate în zona play-off. De semieșecul roș-albaștrilor au profitat CSC Peciu Nou și Progresul Pecica, care s-au apropiat la patru, respectiv șase puncte.

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș, Al. Stoian – V. Calugher (88 Al. Popa), B. Vasile (77 M. Hosu) – R. Gunie, A. Moga, Fl. Chitaș (63 I. Ban) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș

Poli: R. Murariu – A. Haloș, Cr. Bocșan, A. Vlaicu, R. Ciurel, D. Pureca, D. Olariu (66 M. Oprea), I. Rotariu, V. Prună (58 F. Marincu), D. Popa, R. Curescu (86 D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea

Eliminări: Răzvan Gunie 90+3 / D. Ciurel 90+4, ambii  pentru cumul de cartonașe galbene

Arbitri: Claudiu Ștef – la centru; Cosmin Bojan, Alexandru Cozma (toți din Târgu Mureș) - asistenți. Observatori FRF: Mihai Țîra (Alba Iulia), Marcel Savaniu (Satu Mare).