Startul de sezon competițional a prilejuit echipei de fotbal FC Bihor disputarea unei partide cu un adversar abordabil. Din păcate însă, la capătul unei partide anoste, orădenii au cedat primele două puncte în campionatul Ligii a II-a remizând 0-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, o formație aflată pentru al 7-lea sezon la rând în eșalonul al doilea.

În fața a aproximativ 3.000 de spectatori și având doar 4 jucători titulari din echipa care a defilat în sezonul trecut disputat în Liga a III-a, FC Bihor a arătat că mai are mult de muncit în ceea ce privește omogenizarea. Relațiile de joc într-o echipă alcătuită cu atât de mulți jucători noi evident că suferă iar această situație se poate ameliora doar în timp. Tocmai din acest motiv experimentatul Ioan Filip solicita tuturor răbdare în conferința de presă premergătoare acestei partide. În meciul de sâmbătă ambele formații s-au anihilat reciproc, ocaziile de poartă fiind nu doar rare ci și destul de puțin periculoase. FC Bihor a pierdut astfel două puncte în fața unei formații care s-a reunit cu foarte puțin timp în urmă în condițiile în care a avut în teren jucători precum Filip, Hora sau Stahl. Să sperăm că timpul pentru omogenizarea acestui lot de jucători va fi cât mai scurt și asta deoarce, la acest moment, echipa nu arată prea bine.

 

Oaspeții au ratat cea mai mare ocazie

În prima parte a meciului, una modestă ca joc pentru ambele echipe, s-au comsemnat patru stuații importante de poartă, câte două pentru fiecare echipă. Cea dintâi a aparținut bihorenilor care au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 13. Atunci, căpitanul Ioan Hora a executat foarte bine o lovitură liberă de undeva de la vreo 24 de metri, poziție centrală, dar poratrul echipei oaspete a respins spectaculos de sub bara transversală. Replica oaspeților a venit abia în minutul 39 dar a și fost cea mai mare ocazie a partidei. Patrick Andreas a scăpat singur spre poarta orădeană, ușor lateral dreapta și, de undeva de la vreo 13 metri a șutat în forță dar Accinelli a reușit să își salveze echipa de la un gol ca și făcut respingând spectaculos în corner. Roș-albatrii au reacționat două minute mai târziu. Ioan Hora a executat bine o lovitură de colț, balonul a fost repsins de apărarea adversă însă a ajuns până la Călin Jurj care a șutat bine, dar puțin peste poartă. Dacă ar fi marcat, ar fi fost cadoul perfect pentru fundașul de bandă al orădenilor care exact în ziua meciului și-a serbat ziua de naștere. Vizitatorii puteau din nou deschide scorul în ultimul minut al primei reprize atunci când Gavric a trimis cu capul lângă bara din stânga lui Accinelli dar acesta a repsins din nou miraculos scoțând mingea în corner.

 

Curescu putea decide partida în prelungiri

Repriza secundă a fost și mai slabă decât prima. O situație notabilă s-a petrecut în minutul 52 atunci când incisivul Călin Jurj a finalizat cu șut acțiunea sa de apriximativ 40 de metri dar balonul trimis, de undeva de la vreo 25 de metri de poarta adversă, a trecut puțin alături. Văzând că jocul nu merge așa cum ar trebui, tehnicianul orădenilor a făcut două schimbări în jurul minutului 60 introducându-i în teren pe Răzvan Gunie și Sergiu Jurj, ambii pentru revigorarea atacului. Cu toate acestea efectele nu s-au văzut nici pe teren și, evident, nici pe tabela de marcaj. Intrat pe final, Robert Curescu, fostul jucător al echipei Poli Timișoara, și-a creat două situații de a marca dintre care cea mai mare petrecută în minutul 90+1 atunci când Răzvan Gunie a centrat de pe dreapta, iar Robert a șutat greșit din poziție ideală, ușor lateral stânga, la vreo 6 metri de poarta adversă, cu piciorul invers semn că nu are aceeași încredere în ambele membre. Acestea au fost principalele momente ale unei partide între două formații care încă se află la ora căutărilor.

Pentru bihoreni urmează meciul de Cupa României, cu Crișul Sântandrei, partidă pe care o vor disputa în deplasare miercuri, 7 august, cu începre de la ora 17:30.

FC Bihor: Accinelli – C. Jurj (min. 80 S. Cucu), Giafer, Băican, I. Ban – R. Farcaș, I. Filip – A. Stahl (min. 64 Gunie), A. Moga (min. 89 A. Cherman), G. Gitye (min. 80 Curescu) – Hora – cpt. (min. 64 Sg. Jurj). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Viitorul Târgu Jiu: D. Lupescu - cpt. – Sturzu, Gavric, Dumbrăvean, Godja – Moisie (min. 77 Dasic), M. Camara – M. Lupulescu (min. 87 E. Croitoru), M. Perez, Vulpe – P. Andreas (min. 77 Cîniparu). Antrenor: Călin Cojocaru (min. 71 eliminat)