Vicecampioana României la fotbal poate rescrie istoria în această seară în jocul din cadrul etapei a 4-a a Grupei G din Liga Europa. Un eventual succes i-ar califica în primăvara europeană şi, totodată, ar reprezenta un nou record de puncte în această fază a competiţiei. Partida dintre FCSB şi Hapoel Beer Sheva se va disputa pe Arena Naţională, cu începre de la ora 22.05 (Pro TV).

Echipa pregătită de Nicolae Dică se află într-un moment excelent din punct de vedere al formei sportive, elocvente în acest sens fiind cele 4 succese consecutive în care a înscris nu mai puţin de 20 de goluri. Acest aspect determină conducerea clubului să creadă că audienţa la acest joc va fi de aproximativ 30.00 de spectatori. Dintre aceştia, în jur de 3.000 vor fi susţinătorii echipei adverse, probabil a doua formaţie ca valoare din grupă. Preţul biletelor este unul rezonabil, el fiind cuprins între 15 şi 250 de lei. FCSB domină Grupa G, totalizând maximum de puncte (9), după trei etape, cu un golaveraj excelent (7-2). Celelalte trei echipe se află la egalitate de puncte (3), iar în acest context este puţin probabil ca bucureştenii să rateze calificarea în faza următoare a întrecerii.

„Important este coeficientul”

Accederea în primăvara europeană după o victorie obţinută în această seară ar reprezenta un nou record. Aceeaşi formaţie deţine şi precedentul record – 11 puncte, dar în 6 partide, cucerite în urmă cu 5 ani de formaţia condusă pe atunci de Laurenţiu Reghecampf. „Aștept toți suporterii Stelei să vină alături de echipă. Facem lucruri frumoase, suntem pe primul loc în campionat și îi așteptăm pe suporteri la stadion. Vrem să avem rezultate foarte bune și să-i scoatem pe oameni în stradă. Le putem face și oamenilor o bucurie, pentru că au puține momente de acest gen”, a declarat Nicolae Dică în conferinţa premergătoare acestei partide. În acelaşi timp, patronul FCSB visează departe, dorindu-şi maximum de puncte pentru ca echipa să aibă un coeficient cât mai mare care să-i permită să fie cap de serie în ediţia următoare a cupelor europene. „Nu v-am spus după tragerea la sorţi că vreau 18 puncte? Sunt și banii importanți, că sunt 400.000 de euro aproape. Dar mai important este coeficientul. Noi avem coeficient foarte bun și la anul trebuie să fim capi de serie”, a spus George Becali.

Bucureştenii, cotaţi cu prima şansă

Dacă din echipa lui Dică va absenta cel mai probabil fundaşul Planic, israelienii se vor confrunta cu trei absenţe: Melamed, Zrihan şi, probabil, portughezul Vitor. În urma parcursului excelent de până acum, casele de pariuri sportive o văd pe FCSB favorită, oferindu-i cota de 1,85 la victorie, în timp ce Hapoel are 4,5 cota pentru un eventual succes. Totuşi israelienii vin după două victorii în campionat, dintre care una obţinută în faţa puternicei Maccabi Tel Aviv. Aşadar, rămâne de văzut dacă poziţionările din clasament ale celor două echipe (locul 1 FCSB şi locul 4 Hapoel) vor avea vreo importanţă în stabilirea învingătoarei din această seară. În cealaltă partidă a grupei se vor duela Viktoria Plzen şi Lugano, unde gazdele pornesc cu prima şansă.

Clasament

1. FCSB      3        3        0        0        7-2     9

2. Lugano    3        1        0        2        5-6     3       

3. Plzen       3        1        0        2        5-7     3       

4. Hapoel     3        1        0        2        4-6     3