Aflată în avantaj din minutul 60, Crișul Sântandrei nu a reușit să se mențină la conducere până la final astfel că a pierdut titlul de campioană a Bihorului după un gol încasat în minutul 89. Astfel, echipă pregătită de Lucian Stance câștigă în premieră campionatul Ligii a IV-a Bihor după ce a știut să gestioneze mai bine ultima parte a sezonului dar și finalul de meci în care avea nevoie de un rezultat de egalitate.

În fața unei audiențe totuși sub așteptări, probabil din cauza weeke-end-ului prelungit, cel mai important meci al sezonului din fotbalul județean a avut o repriză secundă care i-a onorat statutul. În schimb prima repriză a fost modestă, singura fază de poartă consemnându-se în minutul 38 atunci când C. Covaciu l-a întins bine pe Săvescu cu un șut din marginea careului de 16 metri care ar fi intrat în plasă pe lângă bara din dreapta porții echipei oaspete.

Repriză secundă mult mai spectaculoasă

Prima acțiune importantă a elevilor lui Lucian Stance s-a petrecut abia în minutul 61 atunci când A. Waritz a pătruns impetuos pe partea stângă a atacului echipei sale finalizând cu un șut care a trecut puțin pe lângă. La faza imediat următoare, gazdele au deschis scorul după o acțiune de manual. R. Turcan a înaintat pe partea dreaptă, a centrat perfect pe linia careului de 6 metri de unde Paul Mihuța a marcat cu o lovitură de cap trimisă din plonjon. Așadar Crișul conducea cu 1-0, rezultatul de care avea nevoie pentru a deveni campioană județeană. La adăpostul acestui avantaj, alb-albașștrii au făcut pasul în spate, iar Viitorul, fără a mai avea nimic de pierdut, a forțat egalarea. În minutul 68 S. Zadori a trimis puțin alături dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri de poartă. Soarta partidei putea fi însă încheiată în minutul 79 atunci când Prundaru a interceptat un balon la centrul terenului, a pornit năprasnic pe contraatac, l-a servit ideal pe Mihuța în careu dar acesta, rămas fără suflu, a șutat slab, din 8 metri și din poziție de unu la unu cu portarul Săvescu care a reușit să respingă cu piciorul. Același Prundaru, excelent pe tot parcursul partidei, a avut o acțiune personală pe partea dreaptă, a trecut în dribling de Ienciu intrând în careu dar, din unghi, i-a permis din nou lui Săvescu să se evidențieze, portarul Borșului reușind să respingă în corner. Și cum de multe ori ocaziile se răzbună, Viitorul a dat lovitura în minutul 89. Formația antrenată de Lucian Stance a forțat cu toate liniile, iar eforturile au dat rezultat. În primă instanță, S. Zadori a trimis o minge plouată pe care C. Verdeș a respins-o cu greu, de sub transversală, în corner. Lovitura de colț a fost direcționată către poartă de fundașul Alungi, dar Verdeș a reușit să respingă din nou. A urmat un al doilea corner pe care Emerich Zadori l-a transformat în gol cu un șut puternic sub bară, moment care a declanșat bucuria în tabăra oaspeților. Borșul a egalat astfel scorul și a gestionat excelent cele 4 minute de prelungire acordate de către „centralul” Adrian Pal, cel care a condus bine această partidă cu o miză deosebită. Crișul a terminat jocul în inferioritate numerică după ce Roland Novak a primit direct cartonaș roșu pentru o intrare dură asupra lui Ad. Jurcă, produsă în al doilea minut de prelungiri, undeva în margine, la mijlocul terenului.

Gazde lipsite de fair-play

Bucuria oaspeților de la final a fost ușor umbrită de lipsa de fair-play a gazdelor care nu doar că nu și-au felicitat adversarii dar nici măcar nu au binevoit să asigure condițiile necesare pentru premierea efectuată de către Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

Prima manșă a barajului, în Bihor

Silvicultorul Maieru, campioana județului Bistrița-Năsăud, va fi adversara bihorenilor de la Viitorul Borș în barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Acesta se va disputa în dublă manșă, pe 18 și 25 iunie, turul fiind programat în Bihor.

Crișul Sântandrei: C. Verdeș – R. Turcan, R. Matei, C. Letan, C. Chiș (48 M. Pușcaș), L. Prundaru, R. Novak, C. Habakuk, C. Covaciu, V. Dobrescu, P. Mihuța (86 D. Gavriș). Antrenor: Petre Gabor

Viitorul Borș: D. Săvescu – Cr. Tătar (76 Em. Zadori), L. Alungi, Ov. Ienciu, L. Mănoiu (90+1 D. Simu), M. Mărunțelu, D. Raț, Cr. Jurcuț, A. Waritz, S. Zadori, V. Petricău (72 Ad. Jurcă). Antrenor: Lucian Stance