Veste extraordinară pentru iubitorii handbalului din Oradea şi împrejurimi care astfel vor avea posibilitatea să vadă cele mai puternice echipe româneşti dintr-un sport cu priză în ţara noastră. Clubul Sportiv Municipal a anunţat că echipa de handbal masculin va evolua în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale.

În cadrul ultimei conferinţe de presă organizată cu prilejul finalului de sezon competiţional, Şerban Sere, conducătorul CSM Oradea, anunţa că nu există fonduri suficiente pentru a înscrie echipa de handbal masculin în prima divizie după ce aceasta a fost invitată să evolueze în Liga Naţională de către Federaţia Română de Handbal. Iată că situaţia s-a schimbat astfel că roş-albaştrii vor avea posibilitatea să-şi măsoare forţele cu o echipă precum Dinamo Bucureşti, reprezentanta României în cea mai puternică întrecere inter-cluburi din Europa. „Echipa de seniori a clubului va juca în primul eșalon handbalistic al României în sezonul competițional 2022/23. Decizia a fost luată de către conducerea clubului după o întrevedere în care s-au discutat aspecte de natură financiară referitoare la susținerea unui proiect de această natură la rigorile actuale ale Ligii Naționale”, informează CSM Oradea prin intermediul unui comunicat de presă. „Bugetul secției de handbal pentru sezonul 2021-2022 a fost de 158.000 de euro, iar pentru a activa în primul eșalon handbalistic al țării este nevoie de cel puțin 700.000 de euro, sumă cheltuită spre exemplu de Poli Timișoara, echipă care a fost nevoită să dispute baraj pentru evitarea retrogradării”, spunea Şerban Sere, directorul CSM Oradea, în cadrul ultimei conferinţe de presă. Pentru sezonul viitor, însă, secţia de handbal va beneficia de un buget asigurat în proporţie egală din bani publici şi privaţi. „Echipa de handbal va evolua în primul eșalon, urmând să beneficieze de finanțare egală din bugetul CSM Oradea, cât și din mediu privat”, a mai anunţat CSM Oradea.

 

Formarea lotului de jucători, o mare provocare

Totuşi, această veste extrordinară nu vine la momentul ideal şi asta deoarece jucătorii de valoare şi-au găsit deja angajamente pentru viitorul sezon competiţional, majoritatea echipelor din Liga Naţională având deja formate loturile de jucători. „Se anunță o provocare majoră pentru secția de handbal, dar și pentru partea administrativă a clubului în condițiile în care majoritatea echipelor au deja bugetele fixate și loturile de jucători conturate sau chiar finalizate în perspectiva următorului sezon competițional”, se mai arată în comunicatul CSM Oradea.