Selecționata României de baschet masculin o va înfrunta sâmbătă, de la ora 17.30, la Valencia, pe cea a Poloniei, și luni, 30 noiembrie, de la ora 20.30, pe cea a Spaniei, în aceeași locație, în cadrul campaniei de calificare pentru Eurobasket 2022. În lotul lărgit al tricolorilor a fost convocat de urgență și Giordan Watson, care, astfel, va duce la 4 numărul baschetbaliștilor selecționați de la CSM CSU Oradea.

Cu trei cazuri de Covid 19 depistate în rândul jucătorilor tricolori care se află în cantonament în Capitală, selecționerul Tudor Costescu a luat decizia să îl convoace de urgență pe Giordan Watson, care s-a deplasat spre București în cursul zilei de duminică. Coordonatorul de joc al CSM CSU Oradea are cetățenia română din anul 2017 și, de atunci, a bifat 15 selecții în naționala „vulturilor”. Sportivul de origine americană fusese inițial trecut pe lista celor două rezerve, alături de Edward Petrescu, un al component al echipei orădene, care va rămâne în continuare să se pregătească împreună cu colegii săi de la echipa de club. Din lotul lărgit al echipei naționale mai fac parte următorii componenți ai CSM CSU Oradea: Tudor Fometescu,  Cătălin Baciu, Bogdan Nicolescu, dar ultimul va absenta după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.  „Vulturii” se situează pe ultimul loc al Grupei A cu 0-2 la general. Israel este liderul, având 2-0, în timp de Polonia și Spania au 1-1. Primele trei clasate la încheierea celei de-a 3-a ferestre, programată în luna februarie 2021, se califică la turneul final.

Lotul Româniai pentru meciurile din Spania; Lucas Tohătan (CSU Sibiu)

Mirel Dragoste (SCM Timişoara)

Tudor Gîrbea (CSO Voluntari)

Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea)

Marcu Badiu (CSO Voluntari)

Ştefan Grasu (U-BT Cluj)

Mihai Măciucă (BCM U Piteşti)

Bogdan Popa (BCM U Piteşti)

Ionuţ Berceanu (Dinamo Ştiinţa)

Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea)

Rareș Uţă (BCM U Piteşti)

Giordan Watson (CSM CSU Oradea)

Radu Vîrnă (CSA Steaua).

Liga Națională, cu turnee în mai multe locații

Într-o altă ordine de idei, Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis, pe parcursul săptămânii trecute, că, în contextul actual al pandemiei a cărei desfășurare este nefavorabilă, posibilitatea organizării unui singur turneu cu toate cele 14 echipe din Liga Națională masculină este foarte dificil de pus în practică. Din acest motiv s-a decis ca „turneele să se desfășoare pe grupe de câte 4 echipe, în 3 localități. Din cauza faptului că în campionat participă 14 formații, la fiecare turneu câte două echipe vor sta. La fiecare sesiune de turnee, componența grupelor se va schimba astfel încât să se joace toate etapele din tabelul Berger. Varianta prezentată s-a discutat într-o ședință Zoom și a fost agreată de cluburi. Urmează să se stabilească locațiile primelor turnee din LNBM, care ar trebui să înceapă după acțiunea echipei naționale”, informează site-ul de specialitate baschet.ro.

 

Tehnologie modernă la antrenamentele CSM CSU Oradea

Pentru că tehnologia este tot mai prezentă în orice domeniu, baschetul nu avea cum să facă notă discordantă. Astfel, sportul cu mingea la coș din cele mai puternice campionate ale lumii beneficiază de sprijinul lui Dr. Dish, una dintre cele mai performante mașini de antrenament. Aceasta a ajuns recent și la CSM CSU Oradea, și nu doar într-un exemplar, ci chiar în două. „Dr. Dish a devenit echipament oficial aprobat de către FIBA în luna octombrie a acestui an, cele două entități urmând să dezvolte în perioada următoare programe de antrenament care vor fi accesibile tuturor antrenorilor sau jucătorilor prin intermediul platformelor digitale oferite de către Dr. Dish Basketball. Jucătorii pot beneficia de o mulțime de exerciții de aruncare, de pasare sau chiar de apărare cu ajutorul Dr. Dish. Activitatea lor este monitorizată digital, rezultatele putând fi urmărite de antrenori în timp real, dar și ulterior. Aceștia au posibilitatea cu ajutorul aplicației oferite de către Dr. Dish să ajusteze programul de pregătire al fiecărui jucător în funcție de performanțele individuale ale acestuia, să creeze competiții între jucători. Aceștia din urmă au, la rândul lor, posibilitatea de a-și compara rezultatele între ei”, informează baschet.ro.