nărul fotbalist orădean Luca Popa face pasul spre fotbalul italian încă de la o vârstă fragedă. Fundașul în vârstă de 15 ani legitimat la CAO și format la CSM Oradea, la grupa antrenorului Lucian Ciocan, a semnat un contract pe trei ani cu Venezia Football Club, grupare recent promovată în Serie A. 

Internaționalul de juniori a mai susținut probe la Atalanta Bergamo și Inter Milano și până la urmă a reușit să-i convingă oficialii de la Venezia de calitățile sale. Transferul a fost intermediat de agentul FIFA Cătălin Sărmășan. „Sunt fericit să vă anunț că noua mea echipă se numește Venezia Football Club. Trec la un nivel superior și sunt pregătit să demonstrez că locul meu este cât mai sus. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și au crezut în mine!”, a menționat jucătorul pe pagina sa de socializare.

Internațional de juniori la selecționatele U 15 și U 16, Luca Popa a debutat în toamna anului trecut în Liga a III-a la doar 14 ani.

Fundaș central cu talie (1,92 m), Luca este nepotul lui Vasile Popa (bunic) - fost jucător în prima ligă la Jiul Petroșani și UTA, și al lui Mădălin Popa (unchi) - fost component al echipelor Dinamo București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu și FC Bihor.

Luca Popa este al doliea produs al CSM Oradea care semnează cu un club din Italia, după ce Patrik Gânțe a fost legitimat de AS Roma.