Reprezentând Bihorul pe harta fotbalului național, singura echipă feminină de fotbal din județ, United Bihor Aleșd, componentă a Ligii a II-a, a ajuns într-un moment delicat din punct de vedere financiar, situația fiind atât de precară încât continuarea campionatului este pusă sub semnul întrebării.

Omul de care se leagă numele acestei echipe este chiar antrenorul Ficuț Csaba, care la începutul acestei săptămâni a început să-și pună tot mai mult întrebarea de unde va putea face rost de banii necesari organizării meciului pe teren propriu mâine, de la ora 11.00, pe terenul Foresta din Tileagd, în compania echipei Atletic Club Onix 2010 Râmnicu Sărat. Dacă fetele evoluează doar din pură placere și cu multă dăruire, fiind răsplătite cu o masă după joc, în cel mai fericit caz, problema care „arde” pentru acest meci este baremul de arbitraj, dar și serviciul de ambulanță și asistență medicală, fără de care partida nu poate începe. Până acum, antrenorul Ficuț Csaba a „apelat” la propriul buzunar sau la prieteni apropiați pentru a face rost de bani, însă această metodă nu va putea merge la infinit, tocmai de aceea, luându-și inima în dinți, a făcut un apel, poate chiar disperat - prin intermediul cotidianului nostru, într-un articol publicat miercuri, 31 martie - la  oameni cu suflet dar și posibilități financiare să ajute aceste minunate fete care doresc să aducă o rază de lumină în sufletele iubitorilor de fotbal chiar dacă în această tristă perioadă, din cauza nemilosului virus care încă mai persistă, nu pot să le admire pe dreptunghiul verde. Iată că, după afirmațiile antrenorului Ficuț Csaba, semnalul lui a fost recepționat de un mare iubitor de sport, în special de fotbal, care îi va pune la dispoziție suma necesară disputării acestui meci chiar cu câteva minute înaintea orei de start. Cu toate insistențele făcute, Ficuț Csaba a respectat dorința sponsorului acestui meci nedivulgând identitatea acestuia, promițând în schimb să-i facă numele public după disputarea partidei.

Așadar, iată primele „raze” de speranță apar la unica echipă feminină de fotbal a județului nostru, United Bihor Aleșd, iar fetele, care au primit vestea chiar la antrenamentul de miercuri, au putut să pregătească această dificilă partidă într-un climat de liniște, dar mai ales de speranță, fiind cu gândul că printre noi mai există și oameni de o calitate aparte care știu, dar mai ales vor, să sprijine o echipă care trece prin momente deosebit de delicate. Făcând parte din Liga a II-a, Seria 3, United Bihor Aleșd este ocupanta locului trei, după patru etape, fiind la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi, Măgura 2012 Bacău (ambele cu un joc mai puțin disputat față de liderul campionatului) formație pe care o va întâlni în deplasare etapa viitoare, pe 11 aprilie. Evident, vor urma alte gânduri pentru Ficuț Csaba, însă, cum speranața moare ultima, el este convins că, până autoritățile locale vor avea buget și implicit vor putea ajuta echipa, să mai apară o „mână salvatoare” pentru a putea continua campionatul.