Laguna București și CSM CSU Oradea se înfruntă într-un meci de baschet masculin contând pentru etapa a 9-a din cadrul Ligii Naționale, partidă care se va desfășura miercuri, de la ora 17.00, la Arena de Baschet din Capitală. Diferența de valoare dintre cele două echipe este atât de evidentă încât varianta unui eșec nici nu poate fi luată în calcul.

Echipa din Capitală se află la primul sezon în cea mai puternică întrecere din baschetul masculin românesc, iar acest fapt se vede în linia de clasament pe care o are după 7 jocuri disputate. Bucureștenii au pierdut toate cele 7 meciuri astfel că, în disperare de cauză pentru a salva corabia, au apelat recent la serviciile lui Milan Minic, un antrenor cu o carte de vizită extraordinară, cel mai titrat tehnician care a activat vreodată în România. În ultimul joc de campionat, Laguna a pierdut destul de clar, 100-85, duelul codașelor cu CSM Focșani susținut în deplasare. Cu 5 baschetbaliști străini pe teren la partida din Moldova, Laguna și-a depășit adversara doar pe parcursul sfertului al treilea pe care l-au câștigat 31-27. În rest, bucureștenii s-au aflat într-o permanentă urmărire a unui oponent de aproximativ aceeași valoare. Remarcații acelei partide au fost Aleksandre Phevadze (21 puncte, 2 recuperări) și Radu Paliciuc (15 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive). În clasamentul Conferinței B din Liga Națională, echipa din București ocupă locul al 9-lea, ultimul, cu înfrângeri pe linie în toate cele 7 etape. Dacă defensiv Laguna nu stă cel mai rău în acest campionat, ofensiva „rechinilor” e de departe cea mai slabă cu doar 425 de puncte înscrise în 7 meciuri. Despre forma sportivă nu are sens să mai vorbim, Laguna pierzând fiecare partidă din acest sezon competițional semn că aerul Ligii Naționale este mult prea rarefiat pentru o nou-promovată.

Nu pot întrerupe șirul celor 10 victorii consecutive

Aflată într-o formă sportivă deosebită, cu 10 victorii consecutive la activ, CSM CSU Oradea are o singură variantă la dispoziție, și anume victoria, în fața unui adversar modest. În ultima partidă disputată, bihorenii au surclasat CSM Focșani, penultima clasată, cu scorul de 86-56. Diferența de valoare a fost atât de mare încât pe parcursul ultimului sfert antrenorul Cristian Achim a jucat mai multe minute doar cu baschetbaliști români. Bogdan Nicolescu, cu 18 puncte, a fost atunci cel mai bun marcator al echipei, dar jucători precum Neal, Richard, Ogden sau Tarolis, sunt cei de la care se așteaptă cel mai mult să marcheze. CSM CSU Oradea ocupă locul al doilea în Conferința B, la egalitate de puncte cu liderul SCM Timișoara, având un bilanț de 6 victorii și doar o înfrângere. Bihorenii au cel mai bun atac și cea mai puternică apărare din campionatul în care activează. Laguna București, aflându-se la prima experiență pe prima scenă a baschetului românesc, nu are niciun duel direct cu roș-albaștrii din Ardeal.

Este mai mult decât evident că Oradea, în condiții normale, nu poate să piardă jocul din Capitală. Deși bihorenii marchează mult și încasează puțin este de așteptat ca antrenorul Cristian Achim să nu își forțeze la maxim titularii pentru a evita posibile accidentări care ar putea afecta parcursul european care se va relua din 14 decembrie.