Sala de sport „Orizont” din Bacău a găzduit recent turneul final al Campionatului Național de handbal pentru juniori III. Printre echipele participante s-a aflat și LPS Bihorul care a încheiat competiția pe locul al 8-lea.

Poate că rezultatele nu au fost cele sperate de către tinerii handbaliști pregătiți de profesorul Dan Pițigoi, dar participarea la un turneu final, adică a te afla printre cele mai bune 8 echipe din țară la această categorie de vârstă, reprezintă în sine o performanță. Echipa orădeană a terminat pe locul al doilea în Seria geografică F, după care s-a calificat la turneul final clasându-se a doua în grupa Valoare 3. Formația bihoreană a fost repartizată la turneul final în Grupa 1, împreună cu LPS Târgu Mureș, Academia Minaur Baia Mare și ACS Transilvania Brașov.

Armin Tăut, golgheterul echipei orădene

În prima zi a competiției, lepesiștii orădeni au fost învinși 38-22 de către colegii lor din Târgu Mureș. Cei mai prolifici jucători orădeni au fost Armin Tăut, autorul a 8 goluri, și Radu Șorca, cu 5 reușite. În etapa a doua din faza grupelor, elevii lui Dan Pițigoi au pierdut 33-24 confruntarea cu Transilvania Brașov, ratând astfel orice șansă la calificarea în semifinale. Același Armin Tăut, cel care fusese numărul unu de la bihoreni și în prima partidă, a înscris mai mult de jumătate din golurile echipei sale (15). În ultimul joc din faza grupelor, LPS Bihorul a suferit o nouă înfrângere usturătoare, 19-39 cu Academia Minaur Baia Mare. Armin Tăut s-a aflat din nou printre cei mai buni jucători orădeni cu cele 3 reușite ale sale. De această dată, golgheterul echipei a fost Tudor Bondar, autorul a 4 goluri. Cu eșecuri pe linie în toate cele trei partide, LPS Bihorul a terminat Grupa 1 pe locul al 4-lea. Primele două clasate, cele care de altfel s-au calificat în semifinalele întrecerii, au fost, în ordine, LPS Târgu Mureș și Transilvania Brașov. Din păcate pentru cele două formații ardelene, niciuna dintre ele nu a ajuns în finală. Campionatul Național de juniori III, ediția 2020-2021, a fost câștigat de către CSM București care a învins 41-37 pe CSU Suceava în ultimul act al competiției. În penultima zi a întrecerii de la Bacău, într-un meci pentru locurile 7-8, orădenii au pierdut 31-34 duelul cu CSM Ploiești. Armin Tăut a fost din nou numărul 1, tânărul handbalist orădean înscriind 11 din golurile echipei sale. Așadar, cu toate că au pierdut toate cele 4 partide susținute, tinerii handbaliști de la LPS Bihorul au trăit o experiență extrem de utilă în viitoarea carieră pe care și-o construiesc în acest sport.

LPS Bihorul Oradea: Răzvan Băruța (2006), Sebastian Coita (2007) - Sebastian Purge (2006), Armin Tăut (2006), Radu Șorca (2006), Tudor Bondar (2007), Albert Chisvasi (2007), Vlad Durgheu (2007), Alin Calman (2007), Patrick Cadar (2006), Damian Sîrca (2007), Lucas Blaga (2007), Cătălin Pop (2006), Alexandru Mașcaș (2006), Alexandru Bogdan (2006), Casian Luncan (2007). Antrenor: Dan Pițigoi.